![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jestem całkiem zielony więc proszę o pomoc najjaśniej jak się da ![]() O to mój problem: Mam sobie stronę www.wesoil.pl na której jest dostępny newsletter. Sprzedaję głównie produkty na allegro i chciałbym aby ze strony aukcji allegro można się było zapisać na ten newsletter. Wiem że pewnie jest to banalnie proste ale ja się zatrzymałem na etapie HTML, o PHP nie mam prawie zielonego pojęcia ![]() -- Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc! Karol Wesołowski Ten post edytował dalnet 7.04.2012, 16:37:45 -------------------- ![]() Produkty do sushi: www.wesoil.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 10 Dołączył: 13.01.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm... musiałbyś skrypt napisać przyjmujący dane w formacie $_GET, póki co przyjmuje z $_POST. Innymi słowy tak łatwo za bardzo nie będzie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Pomysł chyba wogóle nie ma szans na realizację ponieważ Allegro blokuje większość kodu html/php/java itp... Może ma ktoś jakiś pomył ? ![]() -- Pozdrawiam Karol -------------------- ![]() Produkty do sushi: www.wesoil.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wstawić to w szablon aukcji allegro (gdzie nie można użyć php) będzie cięzko. Możesz zastosować <iframe> jeśli masz ten NEWSLETTER jako panel w jakims wyodrębnionym pliku.
|
|
|
![]()
|
|
To Allegro to jakaś porażka, iframe też nie obsługuje
![]() -------------------- ![]() Produkty do sushi: www.wesoil.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
allegro blokuje wiele elementów HTML ze względów bezpieczeństwa, ale niestety inaczej się nie da.
Nie znam się za bardzo na allegro ale: Stwórz sobie formularz rejestracji do newslettera na swojej stronie, a na allegro zrób obrazek w stylu "Zapisz się do tego newslettera a otrzymasz niesamowity przepis na cośtam" i podlinuj ten obrazek do Twojej strony z rejestracją na newsletter. Możesz też dać to w wiadomości do kupującego. (Nie wiem czy jest to zgodne z regulaminem allegro tj. zapisywanie do newslettera z ich stron czy nie, więc sprawdź żebyś nie został zbanowany) -------------------- Good luck and happy PHP'ing
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 2.07.2025 - 12:50 |