![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 4 Dołączył: 19.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie
![]() chciałbym zrobić formularz do wysyłania danych, m.in. plików. Rozważam użycie html5uploadera lub jQuery File Upload., ale chciałem zrobić też wersję bezpieczną dla osób, których przeglądarki nie obsługują takich bajerów. Napisałem jakże skomplikowaną linijki: no i error. Kod dla $uploaddir='uploads'; "failed to open stream: No such file or directory dla $uploaddir='http://localhost/uploads'; "failed to open stream: HTTP wrapper does not support writeable connections" html5uploader działa bez zarzutu po wrzuceniu do folderu serwerowego. I jeszcze jedna sprawa: chciałem zmienić folder plików tymczasowych i w php.ini podałem go jako "http://localhost/tmp" to zmienił sie na "C:\Documents and Settings\Beacri\Ustawienia lokalne\Temp\". Macie pomysł dlaczego tak się dzieje? Działam pod Windowsem XP, Apache 2.2.6, PHP 5.2.5 -------------------- Nie bijcie! Jestem tylko Chemikiem, który skryptuje od 7 lat :D
www.eduela.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przed nazwą folderu dodaj slash i upewnij się czy ma prawa dostępu
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 4 Dołączył: 19.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdzałem i nie działa. Myślałem o chmod ale pod Windowsem to nie takie proste...
We właściwościach folder ma na szaro zaznaczone "Tylko do odczytu", ale nie da się tego zmienić (po odznaczeniu się zaznacza). A skrypt html5uploadera ładuje tam pliki. -------------------- Nie bijcie! Jestem tylko Chemikiem, który skryptuje od 7 lat :D
www.eduela.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj tak:
Ten post edytował Posio 7.04.2012, 14:49:01 |
|
|
![]()
|
|
Ten sam Error :/
EDIT: mam rozwiązanie... Kod move_uploaded_file($file_tmp, "D:\\Dropbox\\www\\uploads\\".$file_name); Widzę, że przy uciekaniu z localhosta będe musiał sporo pozmieniać :/ Ten post edytował Beacri 7.04.2012, 14:56:13 -------------------- Nie bijcie! Jestem tylko Chemikiem, który skryptuje od 7 lat :D
www.eduela.pl |
|
|
![]()
|
|
Zależy z czego korzystasz na localu - u mnie XAMPP + konfiguracja i wszystko śmiga...
|
|
|
![]()
|
|
Ja korzystam z WebServa 2.0 i w sumie nigdy mnie nie zawiódł jeszcze, sprawdzę XAMPPa, bo widzę, że można zrobić server na pendrivie
![]() -------------------- Nie bijcie! Jestem tylko Chemikiem, który skryptuje od 7 lat :D
www.eduela.pl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 03:21 |