![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 2 Dołączył: 15.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam taki o to odnośnik, który pobiera plik: Jak zrobić bu ukryć przed użytkownikiem ścieżkę, by nie mógł zobaczyć. Wiem, że da się zrobić to przez pobieranie przez skrypt php (wysyłanie nagłówków i czytanie pliku), ale u mnie nie sprawdza się ta metoda bo mam na hostingu założony limit wykonywania procesów i nie dokańcza mi pobierania dużych plików. Jak zamaskować ścieżki innym sposobem? ![]() Z góry dziękuje Ten post edytował kinder 6.04.2012, 16:27:58 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz przekierować do pliku który wyśle plik:
np: Kod przekierowania.php?downloadID=1 a w pliku przekierowania.php przypisać header Location jeśli dostanie zmienną downloadID Tylko, że w przeglądarce widać z jakiego url'a był pobierany plik... Ten post edytował Posio 6.04.2012, 17:33:20 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Nie jeśli zamiast ów plik po prostu przekierowywać sam będzie serwował dane, poprzez użycie przykładowo readfile.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tego co przeczytałem w pierwszym poście, takiego rozwiązania autor tematu chchiał akurat uniknąć ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 2 Dołączył: 15.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki
sprawdzę ten sposób z przekierowaniem jutro i dam znać. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 19:29 |