![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2012 Skąd: Oleśnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Posiadam Następujacy kod
i teraz pojawia się problem mianowicie jak narazie wyswietlam dane zawarte w bazie danych w tabeli jeden za drugim a chce osiagnac grupowanie wynikow po dacie rowniez zapisane w sql
mialo by to wygladac mniej wiecej tak Data wpisu powiedzmy 2012-04-03 na srodku strony i podspodem to co podalem w pierwszym kodzie php i tak dalej kolejna data z dnia nastepnego. Przepraszam za nie lad ale szczerze powiem sam nie wiem jak mam to opisac aby bylo zrozumiale. ps. nie oczekuje gotowego rozwiazania chodz nie ukrywam ze walcze z tym od jakiegos czasu i juz powoli trace sily (IMG:style_emoticons/default/oneeyedsmiley02.png) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 13 Dołączył: 23.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Jeśli ma się to tyczyć konkretnej daty to użyj w dodatkowo w WHERE porównania do daty i określ ją, w stylu mniej więcej WHERE nick = '$nick' AND data = '$data', ale myślę, że prościej będzie ustawić te daty w kolejności malejącej, czyli dać za where sortowanie po dacie malejąco, a więc ORDER BY data DESC.
Co do wstawienia na stronę to jeśli robisz to w wersji gdy masz konkretną datę wybraną to tylko przed while daj Jeśli masz posortowane, to najlepiej mieć pomocniczą zmienną z datą i w przypadku wykrycia w nowym wierszu innej daty w porównaniu do ostatniego wiersza musisz wstawić dodatkowy wiersz z nową datą. Jak by to mogło wyglądać? Przykładowo masz daty w formacie RRRR-MM-DD:
Powód edycji: [thek]: Troszkę kodu ;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2012 Skąd: Oleśnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I właśnie o to mi chodzilo (IMG:style_emoticons/default/oneeyedsmiley02.png)
Dziękuje za pomoc napewno zgłoszę się jeśli będe miał z czymś jeszcze problem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 08:49 |