![]() |
![]() |
-dast- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, mam tabelę "pages_langs", w której trzymam tytuły podstron i inne wartości. Teraz chciałbym zrobić tak, żebym mógł przechowywać w tej tabeli tytuły podstron (meta titles) - dodałem pole page_title do tej tabeli.
Czy teraz jak zrobię sobie funkcje np.:
+ w index.php: i chciałbym teraz dodać do tej funkcji, żeby pobierało mi wszystkie meta tagi, czyli słowa kluczowe, description no i title. Jak mogę przerobić funkcje, żeby za każdym razem nie pobierała z osobna po jednej wartości, tylko naraz całość? |
|
|
![]() |
-dast- |
![]()
|
Goście ![]() |
nikt nie pomoże?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 5 Dołączył: 10.12.2011 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież to zapytanie pobiera Ci cały rekord.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Spróbuj zwrócić całą tablicę:
Nie wiem czy tą pętlę dobrze skonstruowałem,jak coś to poprawcie ![]() Ten post edytował Niktoś 3.04.2012, 20:42:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 5 Dołączył: 10.12.2011 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ta pętla już zupełnie nie potrzebna, funkcja zwraca tablicę asocjacyjną.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat Ta pętla już zupełnie nie potrzebna, funkcja zwraca tablicę asocjacyjną. A jak chcesz wydobyć wartości wszystkich kluczy z tej tablicy,i wyświetlić je nie używając pętli? Ten post edytował Niktoś 3.04.2012, 20:59:39 |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
O czymś takim właśnie myślałem, ale taką pętle będę musiał dać w kilku miejscach, bo np. jest title, później keywords, później description itd...
Zrobiłem na razie tak bo lepszego rozwiązania nie znam ![]()
|
|
|
![]()
|
|
Nie wiem już w ogóle ile wierszy z bazy danych będzie zwracanych z zapytania SQL w tej funkcji?Bo jeśli jeden wiersz(rekord) to można się bawić Twoim sposobem,jeśli więcej to i tak będziesz musiał użyć pętli.
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie więcej jak 5, a tak wygląda cała tabela:
page_id | page_lang | page_name | page_content | page_title | page_rewrite w meta title chcę mieć nazwę aktualnej podstrony czyli page_title. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:14 |