![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 29 Dołączył: 5.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam mały problem z przesyłaniem. zmiennej metodą post
Przesyłam do widoku zmienną ajaxem po zmianie wartości selekta Dokładniej takim skryptem i zmienna id_p przesyła się elegancko a zmienna adres nie próbował już na kilka sposobów i nic ![]()
No i w pliku ajax.php mam taki kod
No i wszystko działa (oprócz przesłąnia tej zmiennej adres oczywiście) Dokładnie chodzi mi o to że na stronie www.strona/skrypt/5 pobieram cyfrę do zapytania i muszą ją mieć też w tym drugim skrypcie. A skrypt JS przesyła mi odpowiedzi do www.strona/ajax i nie mogą wykonać zapytania :/ Ten post edytował grzes999 3.04.2012, 09:17:24 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwsza linijka do wywalenia (ta z document.location bez średnika). Spróbowałbym window.location.href:
Dalszej części niestety nie rozumiem. Jaki jest sens przesyłania zmiennej adres? Podejrzewam błąd w logice aplikacji ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 29 Dołączył: 5.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A no taki że w zapytaniu które chce wywołać jako parametr ma tą cyferkę z adresu.
I nie zauważłem że mam dwa razy to samo wpisane ale to tak to nic nie dało. I to ogólnie mi działa. Bo jak dam alert(window.location) to wyświetli poprawny adres. Tylko nie mogę tego przesłać. Ten post edytował grzes999 3.04.2012, 09:54:26 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie lepiej przesłać samą "cyferkę" zamiast całego adresu? Odpal Firebuga i zobacz co tak naprawdę wysyłasz tym AJAXem.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
A w jaki sposób samą cyferkę
![]() i ten sposób działa window.location.href tylko zaciekawiłeś mnie przesłaniem samej cyferki. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:39 |