![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2003 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam wszystkich!
Mam taki problem: próbuje napisać skrypcik do upload'u plików na serwer mam następujący formularz: Kod <form ACTION="pliki/uppload.inc.php" method="post" enctype="multipart/form-data">
<table class="s"> ...... <tr><td> Okładka: </td><td><input name="plik" type="file" > </td></tr> <tr><td></td><td><input type="submit" class="klw" value="Dodaj"/></td></tr> </table> </form> oraz kod obsługujący ten formularz: Kod $aErrors=""; if ( !empty($plik_name) ) { if ( ( $plik_type == "image/gif" ) || ( $plik_type == "image/pjpeg" ) || ( $plik_type == "image/jpeg" ) ) { if ( $plik_size < (1024 * 100) ) { $aCurBasePath = dirname( $PATH_TRANSLATED); $aNewName = "../../grafika/okladki/". $plik_name; copy( $plik, $aNewName); } else { $aErrors .= "Za duzy plik"; } } else { $aErrors .= "Plik nie jest typu gif ani jpeg"; } } else { $aErrors .= "Nie wybrano pliku"; } Kod i pomimo że wybieram plik do załadowania na serwer, wywala mi się zaraz na pierwszym warunku (Nie wybrano pliku) a plik jest wybierany.
Czy ktoś może mi powiedzieć co w tym skrypcie jest nie tak? A może to wina konfiguracji serwera? :?: :?: -------------------- Kto pyta nie błądzi
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Używaj tablicy $_FILES[] do odbierania plików...
-------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 12:51 |