![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 29 Dołączył: 5.07.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Trochę nie bardzo wiedziałem gdzie wstawić ten temat ale że piszę to w kochanie to może ktoś mi doradzi jakieś rozwiązanie z freamworka.
Przesyłam do widoku zmienną ajaxem po zmianie wartości selekta Dokładniej takim skryptem
No i w pliku ajax.php mam taki kod
No i wszystko działa tylko teraz muszę pobrać parametr ze strony do której przesyłam zmienną z ajaxa. Tak że funkcje php do pobierania adresu odpada bo adres będzie inny niż potrzebuję. Próbowałem fumckją ale przy próbie przesłania ajaxem nic się nie wyświetla gdy dam to wyświetla mi adres ale do php nie mogę dego wpakować. Może ktoś mi pomoże. A i tak próbuje to przesłać
Ten post edytował grzes999 2.04.2012, 23:01:04 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Nie widzę tu związku z kohana, tamet powinien byc w dziale "Po stronie przeglądarki". Niebardzo też rozumiem co chcesz osiągnąć. Chcesz zmienić adresowanie linków po odpowiedzi (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 29 Dołączył: 5.07.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Po prostu na stronie www.strona/skrypt/5 pobieram tą cyfrę do zapytania i muszą ją mieć też w tym drugim skrypcie.
A skrypt JS przesyła mi odpowiedzi do www.strona/ajax i nie mogą wykonać zapytania :/ |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Bo trochę inaczej powinna wyglądac metoda
Poczytaj dlaczego nie powinno się używać $_POST tylko $this->request->post(). Edit: I jak chcesz jeden rekord pobrać to ->current() pobierze Ci bierzący, po co bawić sie w $zmienna[0]['cena']; jak możesz mieć $zmienna['cena']; Ten post edytował skowron-line 3.04.2012, 09:27:24 |
|
|
|
|
|
|
|
Ok działa. Dzięki wielki za podiwpoeidź odnośnie current i request->post
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 14:30 |