![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 13.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jako że hosting serwera na active24 dobiegł końca postanowiłem przenieść się gdzie indziej, jedynie domena pozostała na active24 z racji tego iż jej ważność wygasa dopiero za pół roku. Mój problem polega na tym aby przekierować domene na nowy serwer. Zrobiłem tak: - w aktive24 zmieniłem jedynie dns-y dla domeny na te dns-y nowego usługodawcy - natomiast w panelu DirectAdminn nowego uslugodawcy dodalem tylko domene która dodala się również do ftp i moge wrzucac tam swoje pliki I teraz moje pytanie jest takie, czy to już wszystko z mojej strony i mam odczekać do 72 godzin? czy też mam sie bawić w przekierowania (po stronie rejestratora domeny - active24 lub nowego uslugodawcy) ? edit: z wyzej wymienionym sobie poradzilem, pojawil sie natomiast kolejny problem, przekierowanie w htaccess: Kod RewriteRule ^index.php$ search.php [L] zwyczajnie nie dziala po przezuceniu calosci na serwerek, tylko to niedziala, zastanawiam sie jak z tego wybrnac Ten post edytował partyboyu 1.04.2012, 23:27:01 -------------------- www.onboard-videos.com
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kod mod_rewrite jest poprawny, być może przyczyną jest jakaś inna reguła zapisana w pliku htaccess (bo np. na nowym serv jest nowsza wersja apache itp.), albo jakiś inny plik htaccess znajdujący się wyżej w strukturze plików nadpisuje ustawienia mod_rewrite, możesz to sprawdzić w logach błędów apache jeżeli masz do nich dostęp
albo jest to błąd serwera, ale jeżeli masz wykupiony u kogoś hosting to raczej mało prawdopodobne. -------------------- Good luck and happy PHP'ing
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:16 |