![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--Nowy-- |
![]()
|
Goście ![]() |
IP:PORT
Jak zliczyć ilość połączeń z danym PORTem? Kolega mi napisał 'przez exec w php' Tylko nie wiem troche o co chodzi ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 32 Dołączył: 9.09.2010 Skąd: Brzeg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ogólnie prawie na wszystkich hostingach jest zablokowana funkcja shell_exec. Polecam zapoznać się z podstawami PHP. Ten post edytował Magic WWW 1.04.2012, 15:17:35 |
|
|
--Nowy-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Podstawy to coś co można znaleźć w internetowym kursie. Dla mnie to już coś bardziej zaawanowanego.
Dzięki za kod, ale i tak nie wiem co dalej z nim zrobić, przejrzałem manuala ale i tak nie wiem jak zwrócić wynik. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 32 Dołączył: 9.09.2010 Skąd: Brzeg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Czyli jeżeli zmienna jest pusta = nie ma żadnego połączenia na tym porcie tak?
|
|
|
![]()
|
|
Tak. Dodam tylko, że to rozwiązanie działa tylko pod Linuxem, pod Windowsa troszeczkę inaczej to wygląda.
Rozwiązanie pod windowsa:
Ogólnie zabawy jest z tym ![]() Ten post edytował Magic WWW 1.04.2012, 15:52:34 |
|
|
--Nowy-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Tak dla pewności..
Mam serwer dedykowany (IP XX.XX.XXX.X) zainstalowane apache i php. Wgrywam sobie plik index.php
I otrzymuje liczbe połączeń z portem 11002 tak? Jeśli zmienna jest pusta, oznacza to ze nie ma polaczen tak? Sry, ale wole być pewny. |
|
|
![]()
|
|
Spróbuj wgrać coś takiego, nie mam Linuxa aktualnie dostępnego i pisałem polecenie (kilka postów wcześniej) na czuja.
Problem może być z nazwą "ESTABLISHED", nie pamiętam jak tam linux traktował to. Ten post edytował Magic WWW 1.04.2012, 16:11:33 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 19:24 |