![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Mam taki problem. Mam stronę na której uruchamiam sesję, dajmy na to, że będzie to index.php, który w skrócie wyglądałby tak index.php I teraz chciałbym wydrukować na stronie zawartość pliku jakisplik.php, ale chcialbym inną zawartość wydrukować dla zalogowanego użytkownika a inną dla niezalogowanego np: jakisplik.php
Takie rozwiązanie nie działa, bo plik jakisplik.php nie widzi tej samej sesji co index.php. Oczywiście w pliku index.php tworzę nową sesję i ustawiam zmienną sesyjną 'zalogowany' na true, ale nie pisałem tutaj tego. Może mi ktoś podpowiedzieć jak to rozwiązać. Ten post edytował drzonkins 1.04.2012, 13:26:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 1 Dołączył: 18.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
troche się pogubiłem na tyle zrozumiałem że nie lepiej zrobić
index.php
a jakisplik.php
żeby pokazywało co innego dla zalogowanego a nie zalogowanego to trzeba miec logowanie ;D Ten post edytował MlodyJNTR 1.04.2012, 13:37:17 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie no wiem przecież, to był taki przykład tylko do zobrazowania. Funkcja include to nie jest dobry pomysł, bo ja potrzebuję treść drukowaną przez plik, a nie kod, który dołącza do skryptu funkcja include.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 1 Dołączył: 18.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
treść drukowaną to znaczy ?
|
|
|
![]()
|
|
W formie stringu, taką wartość zwraca funkcja get_file_contents, a include dołącza kod do skryptu.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.06.2025 - 21:36 |