![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 1 Dołączył: 9.08.2011 Skąd: Bielsko Biała Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam otóż mam taki oto poniższy kod który ma za zadania aktualizowanie danej treści w bazie danych.
Wszystko do formularzy pobiera poprawnie... Otóż skrypt wyświetla zawartość tabeli w postaci formularza. Za pomocą checkbox-a wybieram który rekord ma być edytowny. Wpisuje nową treść, klikam na edytuj i niestety nie wiem czemu jakoś nic nie robi... Znajdzie może ktoś z was jakiś błąd? Proszę bardzoo o pomoc ![]() Z GÓRY DZIĘKUJĘ I DAJĘ PLUSY ! Struktura tabeli aktualności id INT auto_increment podstawowy data date tresc TEXT user varchar(50) Kod PHP
Czyli nikt nie może też znaleźć błędu? Szkoda...;/ Może jednak ktoś jeszcze spróbuje? Albo naprowadzi mnie inaczej jak to zrobić? Ten post edytował kondziu9516 30.03.2012, 20:47:37 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 2 Dołączył: 25.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod, który przedstawiłeś mieści się w pliku edycja.php ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Używasz zmiennej $doedycji, ale nigdzie jej nie zainicjowałeś, chyba powinno być tak:
2. Jak coś aktualizujesz, to kod aktualizujący wykonuj przed kodem pobierającym dane bo inaczej nie zobaczysz zmiany. Czyli przenieś blok kodu:
nad:
3. masz w tym bloku kod foreach który iteruje po tablicy, zawsze sprawdzaj czy tablica po której chcesz iterować to rzeczywiście tablica 4. Następnym razem jak masz jakiś problem ustaw raportowanie błędów w PHP na E_ALL, to mi pozwoliło szybko znaleźć błąd w Twoim programie. 5. Zamiast robić cały czas echo '<html>' i escapeować nieporządane znaki lepiej pisać tak:
Kod jak powinien mniej więcej wyglądać:
Ten post edytował jaslanin 31.03.2012, 17:28:31 -------------------- Good luck and happy PHP'ing
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:30 |