![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moich testów i nauki css ciąg dalszy;).
Aby przetestować swoją wiedzę postanowilem napisać w css ładną ramkę z danymi. Oto plik z css:
A to jest kod strony:
Problem jest taki, że Opera a nawet stary IE6 wyswietla wszystko poprawnie czyli tak: http://scr.hu/screenshooter/0487525/kijoppx Natomiast Chrome i Firefox tak: http://scr.hu/screenshooter/0487525/pbwtwwl Naprawdę nie wiem w czym problem... Domyslam się, że to pewnie ten procentowy "width" wszystko psuje, ewentualnie brak "height" dla "boksw"? Ten post edytował Teppic 30.03.2012, 17:16:19 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na oko kwestia floatów daj w .boks overflow: hidden
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro float'y psuja (tez na oko patrze
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niezbyt to ładne rozwiązanie, w tym wypadku sam overflow by wystarczył
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję, wystarczył sam overflow...
Ale wiecie dziwi mnie dlaczego Chrome i Firefox nie potrafią tego dobrze wyswietlic a staruszek IE6 tak;P. Chyba od teraz wszystkim moim nadrzędnym divom dawał to "overflow". Człowiek się cały czas uczy;). |
|
|
![]()
|
|
tylko overflow nie jest dobry przy każdej sytuacji, a kwestia, że w ie działa oznacza tylko to, że źle tam zostało zaimplementowane
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
No ja rozumiem, że overflow nie wszędzie da się zastosować. Będę to stosował tylko w takich jak mój dzisiejszy przypadek. A tak poza tym to ja nie mam zaufania do tych całych "float". Nie wiem dlaczego ale wolałbym serio tabel uzyć i zmiennych rozmiarów komórek do tego;P. No ale trza iśc z duchem czasu;P
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:15 |