![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam skrypt JS, który odlicza mi 1h.
Problem polega na tym, że nie zaczyna liczyć o 01:00:00. Początkowo odliczał o 01:02:38 teraz od 01:03:51. W ogóle nie znam się na pisaniu w JS dlatego zwracam się do Was czy możecie mi powiedzieć co jest źle w kodzie, że tak się dzieje? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Coś masz skopane u siebie, bo u mnie działa dobrze. Może gryzie się z innymi skryptami JS.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na podstronie mam tylko ten kod i nadal odlicza od 01:03:52. Czy może to być wina serwera?
Edit: Przed chwilą sprawdziłem kod na localhost-cie i tutaj działa prawidłowo :-/ Ten post edytował Mati-21 30.03.2012, 12:03:16 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Na podstronie mam tylko ten kod i nadal odlicza od 01:03:52. Czy może to być wina serwera? Najwidoczniej, nie możemy tego potwierdzić, bo nie wiemy, gdzie masz serwer. Sprawdź, czy nie gryzie się z innym kodem. -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem test kodu na 5 serwerach.
localhost (WebSerwer) - odlicza prawidłowo cal.pl (serwer główny) - 01:03:53 cba.pl - 01:01:03 webserwer.pl - 01:01:05 prv.pl - 01:01:03 Na podstronie jest tylko kod podany w 1 poście. |
|
|
![]()
|
|
Może dodaje jeszcze różnicę między czasem Twojego localhosta a serwera zewnętrznego
![]() -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]()
|
|
No właśnie też o tym pomyślałem ale początkowo na moim serwerze różnica czasu wynosiła 2:38 a teraz jest 3:51. Sprawdzałem to również na innym komputerze to ten czasy był jeszcze inny. Jakby był stały to wystarczyła by prosta korekta po przez odejmowanie nadmiarowego czasu.
Edit: A może problem polega na tym, że obiekt date() pobiera date jaka jest ustawiona w systemie a nie czas jaki jest na serwerze? Edit 2: Problem rozwiązany :-D Oto kod poprawionego skryptu jakby ktoś inny potrzebował:
Ten post edytował Mati-21 30.03.2012, 13:26:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:45 |