![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam mam mały problem z auto uzupełnianiem (jquery) wartości pola input, które zaciąga dane zawarte w bazie danych. Niby wszystko jest ok, jednakże podczas wpisywania w polu input wartości wyszukiwanych, pojawia się błąd wartości dla foreach. Zaczynam popadać w beznadzieję, wykorzystałem już chyba wszystkie możliwości. CODE <?php $q = $_GET['q']; if(!$q) return; include ("../../connect.php4"); $result=@mysql_query("SELECT nazwa FROM klient WHERE nazwa = '%$q%'"); include ("../../disconnect.php4"); while ( $dane = mysql_fetch_array ( $result , MYSQL_NUM )) { printf ( $dane [ 0 ]); } mysql_free_result ( $result ); $i=0; foreach ($dane as $id => $wartosc) { if(preg_match('/^'.$q.'/', $wartosc)) { echo $wartosc.PHP_EOL; $i++; } } if(!$i) echo "Brak danych w bazie...\n"; ?> Doradźcie koledzy. Jaq Dzięki za szczere chęci. Znalazłem błąd i dla potomnych, przedstawiam gotowy kod CODE <?php
$q = $_GET['q']; if(!$q) return; include ("../../connect.php4"); $result=mysql_query("SELECT nazwa FROM klient WHERE nazwa LIKE '%$q%'"); include ("../../disconnect.php4"); while($row=mysql_fetch_array($result)) $dane[] = $row['nazwa']; while($row=mysql_fetch_row($result)) $dane[] = $row[0]; $i=0; foreach ($dane as $id => $wartosc) { if(preg_match('/^'.strtolower($q).'/', strtolower($wartosc))) { echo $wartosc.PHP_EOL; $i++; } } if(!$i) echo "Brak danych w bazie...\n"; ?> |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 322 Pomógł: 15 Dołączył: 29.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla potomnych: jqueryui.com/demos/autocomplete
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 16:53 |