![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 3 Dołączył: 28.06.2008 Skąd: PL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Robie sobie panel kontrolny serwera i komendy wysyła taką funkcją
I niby wszystko działa bo jak wpisuje:
to wypisuje mi foldery , pliki też mi otwiera i jak uruchamiam coś w tle komendą screen to też się uruchamia. Problem pojawia się wteyd gdy np. chce wejsc do teo screna co odpaliłem np. gdy wyłączam serwer. wpisywałem
i nie działa , pisze że "Must be connected to a terminal.", a przeciez się polączyłem bo inne komendy działają. Co może być źle ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 18 Dołączył: 17.04.2006 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób to samo jako użytkownik na serwerze i powiedz co zwróciło.
-------------------- www.fachoweuslugi.pl | www.zlec-usluge.pl | www.pokazsie.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 3 Dołączył: 28.06.2008 Skąd: PL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi ci o to zebym wpisał te same komendy przez terminal ?
To robie tak ze odpalam Putty Loguje się wpisuje: cd serwer wpisuje: screen -A -m -d -S serw -jar plik+serwera.jar nogui potem: screen -r serw przenosi mnie na ten screen i tam wpisuje : stop i się zatrzymuje serwer i przenosi mnie do okna komend A przez php tak jak pisałęm wyżej jak wpisze screen -r serw to wypisuje: Must be connected to a terminal. , a inne komendy wszystko ładnie wykonuje . Jakieś pomysły? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 18 Dołączył: 17.04.2006 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie możesz po prostu skillować procesu screena?
Jeszcze można spróbować rozdzielić ssh2_exec na dwie komendy, jedną "screen -r serwer_moj" a drugą "stop" lub napisać prosty skrypt bashowy. Ten post edytował camikazee 30.03.2012, 09:35:54 -------------------- www.fachoweuslugi.pl | www.zlec-usluge.pl | www.pokazsie.pl
|
|
|
![]()
|
|
Moge skillować , ale nie jestem pewien czy to takie dobre rozwiązanie i czy serwer się wtedy zapisuje.
I musiał bym wyciągać pid bo po nazwie mi nie killuje . Spróbuje rozdzielić tak jak piszesz, może to cos pomoże -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Jeżeli zapisuje coś przy stopowaniu, to nie można killować. Jeszcze widziałem, że ktoś robi w ten sposób
Wiadomo dane wpisz swoje i sprawdź, a nóż. -------------------- www.fachoweuslugi.pl | www.zlec-usluge.pl | www.pokazsie.pl
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuje bardzo. Ten ostatni kod działa, rozbiłem tak jak nazałeś na dwie linijki w pierwszej daje screen , a w drugiej stop i śmiga.
Dzięki ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 21:58 |