![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 25.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Przeszukuje forum, ale nie mogę znaleźć konkretnego i działającego rozwiązania. Mam w pliku „menu.php”
Chciałbym includować plik do poszczególnych podstron (portfolio, firma, teksty itd.), ale nie potrafię tak oskryptować pliku „menu.php” aby zmienna „active” ustawiała się w zależności od użytej podstrony. Interesuje mnie rozwiązanie bez użycia MySQL. Może być PHP, jquery, javascript. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam preibx |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 5 Dołączył: 10.12.2011 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stwórz sobie podstawowy kontroler np. index.php i w nim obsługuj zapytania użytkowników.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 25.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam już plik index.php do którego includuje różne pliki np. menu.php. Chyba czegoś nie rozumiem. Proszę jaśniej.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 2 Dołączył: 6.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam w pliku „menu.php”
na kazdej stronie deklarujesz sobie zmienna np: itd. menu moze wygladac tak: itd. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:28 |