![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 17.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam w pliku sortowanie wg zawartości tabeli o nazwie name
wyniki w niej są w formie tekstowej np nazwaA,nazwaB itp Jak natomiast mogę ustawić sortowanie jeżeli w kolumnie stats znajdują się takie info:
Nie chciałbym sortować po całej tabeli, ale tylko po określonych wartościach z niej np Damage, atk. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 346 Pomógł: 23 Dołączył: 28.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj, wydaje mi sie, ze wystarczyloby w tej sytuacji uzyc funkcji array_multisort
Jezeli przekszalcisz tablice w dwu-wymiarowa liczbowo-asociacyjna, to bedziesz mogl sortowac sobie dane wg. ktoregokolwiek offsetu asociacyjnego, czyli dmg, czy tam atk. Musisz tylko troche te funkcje poznac, poczytaj troche o jej mozliwosciach. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 2 Dołączył: 25.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
String, który znajduję się w twojej kolumnie stats to reprezentacja tablicy po zserializowaniu, użyj:
Dzięki temu tablica $subArray wygląda następująco: A sortowanie tej tablicy to już chyba nie problem... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 346 Pomógł: 23 Dołączył: 28.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dlatego podalem jako prawdopodobne rozwiazanie funkcje array_multisort gdyz uwazam, ze tablice, ktora zostala zaprezentowana to tak naprawde jeden z offsetow tablicy nadrzednej. Dla przykladu:
Kod [0] dmg => 33 atk => 44 [1] dmg => 33 atk => 44 Jezeli jest to prawda, to wlasnie funkcja przezemnie podana bedzie bardzo pomocna, zrealizuje sortowanie nawet kilku warunkowe. Ten post edytował no_face 29.03.2012, 11:55:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 17.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem w tym, że jest tam jeszcze kilka innych wyników prócz damage,atk...
I chciałbym, aby była możliwość sortowania wg każdego osobno Ten post edytował Maze123987 29.03.2012, 21:49:52 |
|
|
![]()
|
|
Tak troche na szybko, ale glowne zalozenie jest, jakby cos bylo nie tak, wygoogluj sobie reszte.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:13 |