![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 28.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No więc bez zbędnego owijania w bawełnę:
Mam baze MySQL w której jest kilka wartości, pobieram je i wyświetlam w tabelce. Przy każdym wpisie jest pole do wpisania wartości i przycisk submit, który wykonuje skrypt. Wyświetlona tabela na stronie wygląda mniej więcej tak: ID --- gracz --- ilość --- ******** 1 --- lolek --- 100 --- [Pole tekstowe - ilość] [PRZYCISK KUP] 2 --- bolek --- 359 --- [Pole tekstowe - ilość] [PRZYCISK KUP] Oczywiście ową tabelkę wyświetlam za pomocą pętli. I tu pojawia się problem - chcę, aby po wciśnięciu przycisku kup, owe ID - ale tylko te w linijce z przyciskiem - pobrało się do zmiennej, przy okazji pobierając "ilość" z pola tekstowego. Próbowałem na różne sposoby, jednak za każdym razem skrypt albo "kupował" od siebie (co zablokowałem warunkiem), albo kupował od każdego gracza z tabelki. @edit Krótko: przy każdej ofercie ma pojawić się przycisk i pole tekstowe; po kliknięciu przycisku pobierze wartość z pola tekstowego i ID z tej właśnie oferty. Od razu uprzedzam, że błąd nie leży w linijkach 50 i dalej, tak samo zmienne typu $kasa są już poprawnie pobrane. Chodzi mi tylko i wyłącznie o powyższe zagadnienie. (linijki 4-28?) Kod:
No i nie linczujcie mnie za sam kod - dopiero raczkuje, wraz z postępem w nauce PHP poprawiam go. @edit Problem rozwiązałem na własną rękę. Wystarczyło dodać
do <form>, a następnie pobrać ową wartość do zmiennej. Ten post edytował Chris00 29.03.2012, 14:44:21 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 14:23 |