![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Zrobiłem swoją pierwszą stronę z wykorzystaniem PHP ale mam problem z tłem pod IE. Jak klikam w menu to za każdym razem tło mignie raz jakby wczytywało się ponownie. Testowałem pod IE 9 a każda inna przeglądarka wyświetla poprawnie. Może ktoś się już spotkał z podobnym problemem i wie jak to rozwiązać? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wróżka Elwira czyta z kart:
Kiedyś, kiedyś, w średniowieczu, jak panował IE6, to (wydaje mi się- takie mam przebłyski) IE nie cache'ował obrazków, które ważyły więcej, niż 200kB. Nie wiem, może do tej pory mu zostało to... Klikasz w menu, to co- przeładowuje się strona, ładujesz coś dynamicznie czy jeszcze coś innego? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Po kliknięciu w menu powinien się przeładować tylko jeden div - najlepiej będzie jak pokaże kod: index.php:
menu.php:
default.css
tutaj wstawiłem tymczasowo stronę: http://palety-agd.com.pl W każdej innej przeglądarce działa dobrze tylko w IE taki problem:( Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 709 Pomógł: 176 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Błędnie założyłeś, że:
Cytat Po kliknięciu w menu powinien się przeładować tylko jeden div Aby tak było musisz użyć JS/Ajaxa inaczej kliknięcie w link "przeładowuje" cały dokument. -------------------- http://d3ut3r.wordpress.com/ | mysql_* jest przestarzałe UŻYWAJ PDO!
|
|
|
![]()
|
|
Czyli przy takiej konstrukcji takie migotanie jest normalne pod ie?
czy da się to jakoś wyeliminować? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pod każdą przeglądarką "przeładowanie" jest widoczne jeżeli przeładowujesz całą stronę. Tutaj przeglądarka ma najmniej do gadania
![]() |
|
|
![]()
|
|
U mnie przeładowanie jest widoczne tylko pod IE9 pod każdą inną przeglądarką nie ma żadnego mignięcia.
Może ktoś zobaczyć i potwierdzić? P.S. Czy include_once nie powinno działać tak że pliki wczytywane są tylko raz? Ten post edytował jaackoo 28.03.2012, 11:01:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pod Operą jest mignięcie, pod chromem miałem 2 mignięcia na 10 kliknięć, pod firefox'em ani jednego.
Nie wiesz do końca o czym piszesz chyba. Include_once - owszem, tylko raz ale podczas jednego żądania (czyli jednego przeładowania strony). Wbijaj na google i czytaj lektury takie jak: "ajax", "dynamic content loader", "dynamic tab content", "update content ajax" - pisane z palca, ale na bank coś znajdziesz. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:18 |