![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam małe pytanie dotyczącą formularza rejestracyjnego i bazy danych.
Zrobiłem na stronie skrypt rejestracyjny, działa on bez błedów jednak nie wysylka wyników do bazy, a polaczenie z baża jest dobre. Sami zobaczcie. Co jest zle? Oto treść mojego pliku Rejestracyjnego.
To tabela w bazie danych do której ma wysyłać dane z rejestracji. Połaczenie bazy danch działa na 100% bo rejestracja dziala dla loginu hasla i maila, jesli dodaje reszte to juz nie ![]() ![]() Prosze o info co zmienić. Z góry dziekuję ![]() Ten post edytował Teilor123 27.03.2012, 19:08:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za zapytaniem daj
i zobacz co się pokaże. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
skowron-line to ty chyba dobrze się nie przyjrzałeś.Kolega użył funkcji jako parametr dał komunikat, wewnątrz całą strukturę html,potem robi posta nie odwołując się do struktury która jest w funkcji ,a na końcu ją wywołuje nie przekazując parametru do funkcji ,która przecież nic nie zwraca.Pierwszy raz widzę taki sposób i mogę być w błędzie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem początkujący w tym. Korzystając z tego poradnika wszystko jest ok, działą taka struktura jak podałem, tyle że bez dodania kilku pól do formularza więc ja musiałem gdzieś błeda walnąc
![]() http://webmade.org/porady/sesje-php-system-logowania.php A co do zapytania: echo mysql_error(); Wyszło: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1 . Lecz niestety dużo mi to nie mówi:( Ten post edytował Teilor123 27.03.2012, 19:55:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Specyfikacja xhtml wymaga domykania tagów:
powinno być tak: Cytat <input type=radio name=wlosy value=czarne /> a ty w większości masz tak: Cytat <input type=text name=nazwisko> bez "/" przy końcu. PS.Pierwszy raz spotkałem się z tym sposobem tworzenia formularza. Ten post edytował Niktoś 27.03.2012, 19:59:52 |
|
|
![]()
|
|
Mimo to nie wysyła do bazy.
Jak nie ma innych pomysłów to sprubuje skorzystać z innej metody, ale i tak dzięki ![]() |
|
|
![]()
|
|
A nie masz hasła do bazy?
|
|
|
![]()
|
|
Nie. Połaczenie jest dobre. Mówie, sprawdzałem czy ten skrypt działa tak jak na stronei z samym : login/hasło/email. i śmiga. wysyła
a jak dodaje do wybory: plec, oczy itd.. to szlak to trafia i nie wysyła. Więc jestem pewny że to mój fail w kodzie ;< |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Zerknij sobie na tablicę $_POST, bo może być sytuacja, że w IF jakiś warunek !empty() daje FALSE i nawet nie dochodzi do operacji zapisu, gdyż IF do niego nie dopuszcza.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 19:35 |