![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 0 Dołączył: 24.06.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam nie mam pojecia jak to zrobic zeby mi z protecta zwracalo do public haslo login w md5 linikjka 11
Ten post edytował noc_nik 27.03.2012, 18:22:34 -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 5 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Być może nie jest to idealnie na temat, ale... po co Ci klasa zawierająca TYLKO dwie funkcje statyczne? Z powodzeniem mógłbyś zastąpić ją dwoma zwykłymi funkcjami i powinno działać jak należy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja się bardziej zastanawiam co robi funkcja login w tej klasie i kiedy ona jest uruchamiana, sama zmienna $login też jest nadzwyczaj często używana
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 0 Dołączył: 24.06.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
juz nie trzeba rozwiazalem problem.
-------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na przyszłość pisz jak rozwiązałeś, może to się komuś w przyszłości przyda. Modyfikator dostępu (protected/public/private) nie ma nic do sposobu w jaki się odwołujemy do właściwości lub metod wewnątrz klasy. W przypadku metod statycznych, odwoływać się musimy nie poprzez (w twoim przypadku) $this->login, ale poprzez self::login.
|
|
|
![]()
|
|
w linijce 11 w miejsce 'tutaj' wstawilem :
i dziala wlasnym kluczem kodowania 64bit jest login w md5 ale to i tak zalezy teraz od tego czy ktos nie wstawi login : admin pass : admin1 ![]() wiec zeby sie teraz pobawic to mozna zrobi dodatkowe zabezpieczenia : - validacje na 8znakow w tym 2-cyfry 2-duze litery 2-znaki specjalne - ban czasowy na ip przy 3 probach blednego logowania - i taka wersja ... dostep w okreslonym czasie przez usera Ten post edytował noc_nik 28.03.2012, 08:51:40 -------------------- :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:27 |