![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, potrzebuje zrobić kilka pól tekstowych, jednak domyślnie ma wyświetlać się tylko jedno pole. Jeśli użytkownik wypełni pierwsze pole formularza - ma się wyświetlić kolejne.
Chciałbym się dowiedzieć, czy jest to wykonalne z poziomu samego html i css, czy będzie potrzebne do tego użycie dodatkowego kodu JavaScript/AJAX? Szukałem wiele na ten temat, jednak nic nie znalazłem. Pole wygląda standardowo:
Znalazłem natomiast rozwiązanie pozwalające na pojawienie się dodatkowego pola tekstowego po zaznaczeniu po zaznaczeniu fajką pola wyboru:
Czy jest możliwość zrobienia czegoś podobnego z polem tekstowym? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zainteresuj się appendChild() w js.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za pomocą html i css dałoby radę, ale rozwiązanie działało by tylko i wyłącznie w najnowszych przeglądarkach i byłoby bardzo trudne do napisania (o ile dobrze pamiętam część znaczników z css3). Za pomocą javascriptu jest to wykonalne np. zdarzenie onkeypres w danym polu jeżeli spełnia warunek odblokowujesz pole, jeżeli nie blokujesz/zostawiasz zablokowane.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
dziękuję, znalazłem coś ciekawego: http://www.koderguru.com/tutorials/javascr...miccontrols.php
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 22:01 |