![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 19 Dołączył: 4.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Przybierałem się ostatnio do ujednolicenia wykonywanych projektów od strony panelu ale przybranie się było ciężkie. Od wczoraj siedzę przeziębiony w domu więc postanowiłem jakoś ten czas wykorzystać. I zmusiłem się wreszcie do stworzenia panelu administracyjnego, który obsługiwałby wszystkie funkcje zarządzania. Staram się więc stworzyć obsługę wszystkich elementów żeby w przyszłości już nic nie dorabiać. Zastanawiam się nad zwijaniem i rozwijaniem poszczególnych bloków w lewej kolumnie, ale czy jest sense ukrywania pozostałych elementów przy jednym aktywnym? Więc proszę o ogólne oceny, porady, jak również informacje o tym, co jeszcze powinienem dodać żeby za jakiś czasu nie było niespodzianki ![]() http://kilab.pl/tmp/panel/ PS. Zamierzam udostępnić layout za darmo, jak tylko go skończę, więc jeśli ktoś byłby chętny, za kilka dni będzie można pobrać ![]() -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze mi sie nawet podoba ale musialbym go poddac delikatnemu tuningowi :-)
A co do rozwijanych belek po lewej to jak najbardziej poniewaz jak bedzie wiecej modulow to delikanty syf i chaos sie zrobi ![]() Hmm komunikaty error,success i warning chyba z Magento zaporzyczyles ![]() Jezeli wydasz wersje finalna to z checia zaimplementuje w moim przyszlym Panelu ktory z biegiem wolnego czasu powoli buduje :-) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 19 Dołączył: 4.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tabelkami masz rację, na razie nie przewiduję więcej opcji, ale jednak z czasem może się nazbierać. Do zrobienia
![]() Z Magento nigdy styczności nie miałem, ale taki styl jak ja zrobiłem jest dość popularny, szczególnie ikony FamFam ;P -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W kazdym badz razie czekam na finala
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz dać paczkę tych ikon? Czy to są z
http://www.famfamfam.com/lab/icons/ Tylko przerobione na 1 kolor? -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
Początkowo były FamFam (zostały przy ostrzeżeniach), ale wgrałem nowe z http://pc.de/icons/
Przy okazji, bloki w lewej kolumnie schowane ![]() Ten post edytował kilab 26.03.2012, 22:22:47 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://screenup.pl/?l=6LG4TMW
Pomarańczowe cyfry do wymiany lub do zrobienia czegoś z nimi, są nie czytelne i krzywo "poupychane", popraw bo szkoda. Ogólnie w dobrą stronę, ale za mało pokazujesz - przemyśl co jeszcze by się przydało, jakiś edytor wizualny skrojony do potrzeb, może jakieś "wielo-ikonowe" pole, tabele itd. Dodatkowo popracował bym z formami tab by jakoś je zmienić, pola do jednokrotnego wyboru mogły by być jednym blokiem tak jak na tel z andkiem lub jabłkiem takie połączone tak i nie i suwak jako całość który się przesuwa i pod zaznacza wybraną opcję. Ogólnie to co masz to początek i to dobry! :-) -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
|
|
![]()
|
|
O właśnie, tabeli brakuje! Dodane do kolejki, formularze też przerobię bo coś mi nie gra w nich, elementy stronicowania
![]() Edytor odpuszczę sobie bo nie chcę nikomu narzucać żadnego konkretnego jeśli skorzysta z szablonu. Poprawię tylko te formy. ShadowD, możesz wyjaśnić co miałem na myśli z: Cytat jakieś "wielo-ikonowe" pole Trochę otępiony jestem ![]() ![]() Jestem też ciekaw jak to wygląda pod Windowsem, IE to pewnie wcale zabił układ ![]() ![]() Ale to wieczorem, dzisiaj pokorzystam trochę z pogody ![]() Ten post edytował kilab 27.03.2012, 10:11:03 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ff.11 pod win
-------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
|
|
![]()
|
|
Dzięki
![]() Tabele zrobione, formularz poprawiony, strona logowania: http://kilab.pl/tmp/panel/login.html Wciąż czekam na kolejne sugestie ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dla niektórych buttonów masz podkreślenie na hover, a na innych nie - popraw, mi leży lepiej brak podkreślenia.
Inny kolor podświetlenie wiersza w tabeli (hover) lub dla 2n daj mniej szary, osobiści zastosował bym oba - zmniejszył odcień szarości (powinno tylko lekko się wyróżniać) a podświetlenie może lekki żółty? Dodatkowo może czas na logo? -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
|
|
![]()
|
|
Podkreślenie buttonów mi umknęło, raz jeszcze dzięki
![]() Poprawiłem też te tła dla komórek, faktycznie za duży kontrast był. A z tym logo to, że wstawić czy jak? ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 1 Dołączył: 4.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kilab, wykonujesz kawał dobrej roboty jest po prostu hipnotajzing. Czekam na download.
|
|
|
![]()
|
|
Właściwie to już można pobrać tutaj, jak coś dorobię to poinformuję
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 42 Dołączył: 27.07.2010 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No mi się podoba pięknie
![]() -------------------- GG: 10972302 :)
|
|
|
![]()
|
|
A dziękuję
![]() Do ukrycia wszystkich boksów funkcja hide, do pokazania boksu aktywnej strony analogicznie funkcja show ![]() A po kliknięciu to już tylko slideToggle ![]() Ten post edytował kilab 5.04.2012, 22:39:04 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pobrane i użyte w projekcie
![]() Bardzo fajne i przejrzyste. Moja propozycja to zapamiętywanie rozwiniętej sekcji z lewej strony. Można to zrobić spokojnie w samym jQuery i dodać jako integralną część szablonu. W tym momencie rozwijanie zawsze pierwszej sekcji jest po kilku minutach troszkę denerwujące. Jak nie będziesz miał na to czasu to na pewno sam takową funkcje dopiszę. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
@markonix, rozwijanie boksa zrobiłem w php, rozwija się sekcja dla danej strony, inaczej się nad tym nie zastanawiałem. Dla mnie o coś takiego chodziło i tak zrobiłem
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się, że elastyczniejsze jest zrobiebienie tego po stronie frontendu.
Poza tym ublubiona zakładka zawsze będzie rozwinięta nawet po kilku dniach oraz od razu funkcjonalność będzie wbudowana w szablon. Można też połączyć obie metody ![]() Jedyny minus jaki mi przychodzi do głowy na rzecz PHP to wejście na konkretną podstronę prosto z historii - choć to też można by obsłużyć ![]() Możesz pokazać kod PHP, którym "otwierasz" zakładki?
Plugin do ciasteczek: https://github.com/carhartl/jquery-cookie/b...query.cookie.js Ten post edytował markonix 9.04.2012, 16:04:17 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Każda lista (ul) w bloku ma id. Pobieram id strony z adresu i switchem sprawdzam aktualną sekcję.
Ten post edytował kilab 9.04.2012, 16:26:43 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 01:09 |