![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
zaczynam zgłębiać tajniki pl/sql - na razie jestem jeszcze raczej zielony. mam zainstalowane na kompie: Oracle Database 10g Express Edition - z testowym schematem bazy danych - HR. na tym schemacie sobie ćwiczę... utknąłem na następującym ćwiczeniu: Stworzyć tablicę moja_tablica i przekopiować do niej wszystkie dane z tablicy employees. próbuję to zrobić tym sposobem:
dostaję następujący błąd: Error report: ORA-06531: Reference to uninitialized collection ORA-06512: at line 11 06531. 00000 - "Reference to uninitialized collection" *Cause: An element or member function of a nested table or varray was referenced (where an initialized collection is needed) without the collection having been initialized. *Action: Initialize the collection with an appropriate constructor or whole-object assignment. czyli - dowiązanie do niezainicjalizowanej kolekcji... pytanie, jak to zainicjalizować ? czy ktoś mi może podpowiedzieć, czy w ogóle jestem na dobrej drodze jeśli chodzi o te zapytanie ? pozdrawiam. Ten post edytował janq79 26.03.2012, 12:46:25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:50 |