![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 9.07.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam taki kod:
Wszelka funkcjonalność związana z płatnościami działa, ale nie działa dodawanie do bazy. Podobnej konstrukcji tj:
Używam w innej części serwisu i tam działa bez problemu, ale tutaj niestety nie chce. Czy dzieje się tak dlatego, że wartości przekazywane do bazy mają inne nazwy niż pola w tabeli, czy może dlatego że użyłem $GET zamiast $POST? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrób sobie die($zapytanie); przed mysql_query i to co się wyświetli wykonaj bezpośrednio w konsoli/phpmyadminie i zobacz czy ci błędów nie sypnie.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 9.07.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nic mi nie wyświetla tylko przekierowuje na strone np. PayPal'a
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Błąd możesz mieć if (isset($_POST['submit'])).Nie wiem czy dobrze mówie ,ale tablice post wysyłasz w action formularza na jakiś url i tam powinieneś odbierac dane ,a nie na tej samej stronie. Dlatego ten isset_POst chyba nie za działa ,po za tym 3 formularze na jednej stronie ,hmm.
Ten post edytował Niktoś 25.03.2012, 19:02:17 |
|
|
![]()
|
|
Nie mam możliwości odbierać danych "tam" bo te formularze prowadzą do strony płatności online (PayPal/AlertPay/Liberty Reserve)
Może komuś pomoże jak podam link do strony na której próbuję to zrobić: https://refbackbank.com/dev/iframe.php Ewentualnie jest jeszcze możliwość żeby dodawało po dokonaniu płatności bo po udanej transakcji jest przekierowanie na jedną z podstron na mojej stronie, ale nie wiem jak zrobić żeby mi się te dane trzymały - dwie będą bez problemu (obecna data + nazwa użytkownika), ale nie będę miał opcji rozszerzenia konta jaką wybrał. Było by to nawet lepsze bo system mógłby działać automatycznie ![]() Ten post edytował boro11 25.03.2012, 19:13:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ja to widzę tak,żebyś pousuwał action formularza i po kliknięci w submit i wykonaniu tego kodu
if (isset($_POST['submit'])) { $zapytanie = "INSERT INTO test_buyprem ( id, amount, nick, date) VALUES (' ', '$upgrade', '$username', '$date')"; mysql_query($zapytanie) or die(mysql_error()); } manualnie odsyłał użytkownika na wybraną stronę poprzez header(location:""); |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro nic ci nie wyświetla oznacza to, że formularz nie jest odbierany. Formularz kierujesz na paypala, a nie na własną stronę. W ten sposób nie jesteś w stanie tego odebrać, bo niby jakbyś chciał odczytać formularz wysyłany na inną stronę u siebie? Płatność powinieneś dodawać do bazy dopiero w momencie otrzymania informacji zwrotnej (zerknij w api paypala).
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Próbowałem Twoją radę wykorzystać, ale teraz działa dodawanie do bazy ale nie działają płatności. Ten link jest "lipny" i wcale nie jest prawdziwym celem formularza więc header z takim przekierowaniem nie wchodzi w grę. Link prawidłowy jest generowany dynamicznie więc nie idzie go ustawić.
|
|
|
![]()
|
|
Po sobie musisz zbudować linka a później wysłać.Może zajrzyj do instrukcji/manuali tych systemów płatności tak jak @lobopol Tobie powiedział.
|
|
|
![]()
|
|
Tylko jest taki problem, że nie mam rozszerzonego konta na PayPal'u i opcje IPN/API są dla mnie nie dostępne, więc muszę to jakoś obejść
![]() Przepraszam za podbicie, ale wpadłem na pomysł żeby wysyłać te dane do bazy przy zaznaczeni checkbox'a którego bym dodał - jest to wykonalne? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Wysyłasz dane na własną stronę - tak jak ci doradzili
2. Walidujesz, zapisujesz do bazy 3. Jeżeli jest wszystko oki wysyłasz np. za pomocą cURL'a dane do paypala |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 03:10 |