![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki nietypowy problemik, gdyż mam dajmy na to tabelkę: To te "WWW..." w jednym ciągu wcale nie przeskakują do następnej liniki, a chodź ustalone mam że szerokość to 30px, to ten ciąg i tak będzie szedł na szerokość tyle ile ma znaków w ciągu.. Problemu ze znakami po odstępie nie ma problemu, gdyż jeśli dam np: "WW WW WW WW WW WW WW WW WW" to wtedy się zawinie.. Ale co mam zrobić w takim wypadku gdy ciąg nie ma odstępów.. ? Proszę o pomoc! Pozdrawiam. ----------------------------------- @EDIT: Odpowiedź: style="word-break: break-all" Po 2H znalazłem w końcu odpowiedź u wujka tutaj: http://www.ahfb2000.com/webmaster_help_des...read.php?t=3866 Ten post edytował Weles 25.03.2012, 13:18:26 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 5 Dołączył: 19.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ale co mam zrobić w takim wypadku gdy ciąg nie ma odstępów.. ? Musisz je zrobić ![]() przykład: - co 15 znaków w $string zostanie wstawiona spacja " " A jeżeli nie chcesz dzielić tego ciągu to prawdopodobnie musisz też nadać innym komórkom sztywną długość żeby akurat tą komórkę rozciągało w dół. Ten post edytował kkpre 25.03.2012, 13:19:20 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 18 Dołączył: 17.04.2006 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Policzyć ilość znaków i gdy przekroczy dozwoloną - podzielić.
-------------------- www.fachoweuslugi.pl | www.zlec-usluge.pl | www.pokazsie.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 369 Pomógł: 2 Dołączył: 1.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorry ze odkopuje temat, ale tylko taka porada dla ludzi majacych ten problem.
Widzieliscie kiedys w slowniku wyraz typu: wwwwwwwwwwwww lub dasadsadsadsa?? Nie, dlatego też nasz kod nie zawija go ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
css: overflow
Ten post edytował toaspzoo 26.03.2012, 13:02:07 -------------------- LS Easter egg < |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
css:
word-wrap: break-word; |
|
|
![]() ![]() |
![]() |