![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 17 Dołączył: 13.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć! (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Muszę dorzucić do swojego skryptu coś w rodzaju licencji na X dni. I właśnie nie bardzo wiem jak, bo co mi z jakiegoś warunku, który każdy może wyrzucić z pliku. Chodzi mi o to, że jeśli licencja wygaśnie to po prostu będzie wypluwało echo "licencja wygasła" i amen - nic poza tym. Macie może jakieś propozycje? Pozdr. Ten post edytował Majkelo23 24.03.2012, 21:08:49 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 44 Dołączył: 31.07.2011 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cokolwiek napiszesz można wyrzucić z pliku. Jedyne co możesz zrobić to napisać ten skrypt tak skomplikowanie, że niedoświadczone osoby sobie nie poradzą.
Ew. umieszczasz część skryptu na swoim serwerze (oczywiście w miarę możliwości, ale takie rozwiązanie nie jest optymalne) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 17 Dołączył: 13.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 8 Dołączył: 11.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli aplikacja jest na serwerze klienta, to nie ma szans, żeby to zabezpieczyć. Pamiętam sytuację sprzed kilku lat jak miałem zlecenie na usunięcie zabezpieczenia tego właśnie typu z jakiegoś tam płatnego CMS. To było 15 minut roboty, ale w miejscu gdzie było to zabezpieczenie autor dopisał coś takiego (w wolnym tłumaczeniu): "Również jestem programistą PHP. Szanujmy się. Proszę nie kradnij mojej pracy."... i ostatecznie tego nie zrobiłem. Tak więc, różne są metody ;-)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 18:30 |