Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Licencja skrypt
Majkelo23

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cześć! (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

Muszę dorzucić do swojego skryptu coś w rodzaju licencji na X dni. I właśnie nie bardzo wiem jak, bo co mi z jakiegoś warunku, który każdy może wyrzucić z pliku. Chodzi mi o to, że jeśli licencja wygaśnie to po prostu będzie wypluwało echo "licencja wygasła" i amen - nic poza tym. Macie może jakieś propozycje?

Pozdr.

Ten post edytował Majkelo23 24.03.2012, 21:08:49
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 3)
crocodillo

-----

Cokolwiek napiszesz można wyrzucić z pliku. Jedyne co możesz zrobić to napisać ten skrypt tak skomplikowanie, że niedoświadczone osoby sobie nie poradzą.

Ew. umieszczasz część skryptu na swoim serwerze (oczywiście w miarę możliwości, ale takie rozwiązanie nie jest optymalne)
+Quote Post
Majkelo23

-----

Cytat(crocodillo @ 24.03.2012, 21:32:13 ) *
Ew. umieszczasz część skryptu na swoim serwerze (oczywiście w miarę możliwości, ale takie rozwiązanie nie jest optymalne)

Właśnie o tym myślałem, ale...Lepiej porozrzucać ten kod po kilku plikach i mieć nadzieję, że nikt tego nie rozpracuje. Dzieki.
+Quote Post
solr

-----

Jeżeli aplikacja jest na serwerze klienta, to nie ma szans, żeby to zabezpieczyć. Pamiętam sytuację sprzed kilku lat jak miałem zlecenie na usunięcie zabezpieczenia tego właśnie typu z jakiegoś tam płatnego CMS. To było 15 minut roboty, ale w miejscu gdzie było to zabezpieczenie autor dopisał coś takiego (w wolnym tłumaczeniu): "Również jestem programistą PHP. Szanujmy się. Proszę nie kradnij mojej pracy."... i ostatecznie tego nie zrobiłem. Tak więc, różne są metody ;-)
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 23.08.2025 - 18:30