![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam problem z napisaniem funkcji która będzie wyświetlała wszystkie dane znajdujące się w obiekcie, dane przekazuje do skryptu w formie JSON, a skrypt automatycznie zamienia je na obiekty (funkcja z jQuery).
Przykładowe dane jakie wysyłam:
jakby te dane były w formie tablicy to wystarczyłoby funkcją "for" lub "for in" wyświetlić ale chciałbym pominąć zamienianie obiektów na tablice. Chciałbym z tych danych wyciągnąć, np. dla obiektu gatunek odpowiednio id i wartość. oto wyimaginowana funkcja która by była odpowiedzią na ten problem:
--EDIT-- Jak zrobię tak jak poniżej to wyświetli kolejno "dramat" a potem "komedia", ale jak odczytać jeszcze ID ?
--EDIT2-- Haha udało mi się samemu rozwiązać problem, ale jakoś przez 2h nic nie mogłem sam wymyślić zanim napisałem ten temat (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Petla for.. in.. sama pobiera reprezentującą zmienną i wartość do niej więc w przypadku powyższego przykładu pod zmienną "i" jest odpowiednia wartość "6" i "13". I po problemie, podobają mi się te obiekty w JS (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował Sztef89 24.03.2012, 22:20:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 18:33 |