![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam pytanie, a zasadzie problem. Posiadam dwa serwery na pierwszym jest serwis, a na drugim baza mysql. Jak próbuję z pierwszego wywołać zapytanie to nie dostaję odpowiedzi za to na jak z 2 ( localhost ) normalnie wywołuje zapytanie. W pomocy technicznej powiedzieli mi tyle cytat:
Kod Możesz pozwolić zewnetrznym serwerom na dostęp do twojej bazy MySQL przez dodanie ich hosta do listy. UWAGA: zgodnie z polityką bezpieczeństwa prosze podawać tylko konkretne adresy IP serwerów. Podawanie adresów w postaci nazwy oraz % jest niepoprawne. co prawda mam cpanel, ale tylko na 1 serwerze, a na 2 już nie i tu jest pytanie jak dodać takiego hosta do listy poprzez edycje plików albo phpmyadmina ? Dziękuję i pozdrawiam .
Ten post edytował Dawids 24.03.2012, 17:38:08 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Zapytaj się pomoc technicznej.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie i tu jest problem, że takowej pomocy nie posiadam. Jestem zdany tylko na siebie ( kupiłem serwer bez administracji )
Na 1 mam pełną pomoc admina, a na 2 już nie ( brak pieniędzy :<) Ten post edytował Dawids 24.03.2012, 17:35:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 40 Dołączył: 23.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no, ale to co odpisali jest wystarczajaco jasne....
podpowiem ze musisz odpowiednio zdefiniowac usera taka refleksja, jesli nie potrafisz sobie z tym juz teraz poradzic, to moze jakis szybki kurs od administracji serwerem mysql ? to o co pytasz - to podstawy, bez ich opanowania, jak chcesz sobie administrowac serwerem... ? z drugiej strony, zastanow sie czy nie nawiazac jakiejs wspolpracy z adminem, bo wydaje mi sie ze na dluzsza mete - bedziesz mial mnostwo takich drobnych problemow... j. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 19:09 |