![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--lucas666-- |
![]()
|
Goście ![]() |
mam problem, ktory wydaje sie dosc prosy, ale nie moge nigdzie znalezc rozwiazania...
mam przykladowo kilka div'ow o rownych klasach. Jak zrobic, aby przy najechaniu na ktorykolwiek podswietlaly sie wszystkie? Jesli zrobie tak: .jeden:hover { ... } podswietli sie tylko jeden... Da rade to zrobic samym CSS, czy trzeba uzyc JavaScript? Z gory dzieki za odpowiedz |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 13 Dołączył: 7.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Samym CSS nie da rady.
Najłatwiej funkcje napisać w JS i wywoływać przy każdym najechaniu. -------------------- www.dapi.net.pl - Wiele technologii, jedna pasja.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 2 Dołączył: 10.12.2011 Skąd: Stumilowy Las Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A według mnie dałoby się zrobić to w css. Tylko rozwiń jakoś to pytanie bo tego nie widzę
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 60 Dołączył: 5.10.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli elementy są obok siebie przylegające, to możesz dać kontener grupujący je i na niego dac :hover'a. W innym przypadku samym CSS'em nie można tego osiągnąć.
|
|
|
--lucas666-- |
![]()
|
Goście ![]() |
chodzi mi o to, ze jak najade np. na div "jeden" i wszytskie trzy zmieniaja np. background-image, to samo jak najade na "dwa" i "trzy".
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 44 Dołączył: 31.07.2011 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak Nescord napisał.
np:
Inaczej trzeba za pomocą js |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 329 Pomógł: 6 Dołączył: 23.11.2011 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 44 Dołączył: 31.07.2011 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale jak mam odstepy miedzy nimi, to w przerwach bedzie przybieralo kolor podswietlenia? Masz tu przykład z przerwami:
|
|
|
--lucas666-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Masz tu przykład z przerwami:
faktycznie dziala!!! Dzięki wielkie. |
|
|
![]() ![]() |