![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chciałem spytać czy istnieje możliwość przekazania wartości zmiennej składającej się z dwóch ciągów rozdzielonych spacją pomiędzy dwoma skryptami php. Mam pierwszy skrypt w którym wyświetlam zmienną pobraną z bazy danych (jej wartość to "godzina wychowawcza"). Nastepnie za pomocą metody POST chcę przekazać tę zmienną do drugiego skryptu jednak przekazany zostaje tylko część wartości zmiennej ( w tym, przypadku jest to wyraz "godzina") Czy jest możliwość prezkazania całej wartości zmiennej pomiędzy skryptami ? Również to co po spacji ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak. Pokaż kod.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tutaj wyświetlam wartość zmiennej $wiersz['nazwa_przedmiotu']; która przyjmuje między innymi wartość (godzina wychowawcza) ( ten fragment skryptu działa w pętli) i tutaj zmienna ma warość składającą się z dwóch wyrazów przedzielonych spacją. natomiast w drugim skrypcie po prostu odbieram przekazane zmiennę i wyświatlam ich wartości za pomocą print_r ($_POST); Jeśli przekazanie następuje z pliku z rozszerzeniem html to w skrypcie w kttórym odbieram dane wyświatla mi się całą nazwa (godzina wychowawcza) hmm ? (wiem że są problemy z przekazywaniem wartości zmiennych których wartość zawiera spację - ale nie wiem w czym rzecz - php sobie z tym nie poradzi ?) ps. miejcie litość słąbo mi idzie używanie forum więc nie krzyczcie jesli coś nie tak jest poformatowane ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 44 Dołączył: 31.07.2011 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuje. Oczywiście pomogło. Pozdrawiam
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 21:43 |