![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 315 Pomógł: 1 Dołączył: 6.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam pewien zestaw zadań(większość to teoria) z Pascala i chciałbym prosić o pomoc w ich rozwiązaniu. Większość już sam rozwiązałem, ale zostało mi jeszcze pare. Na początek dam 5, a później jeżeli będzie odzew to pozostałe 8. Z góry dziękuje.
Kod 1)mamy dane A:=a|bc i B:= <a>|<a><b> jakiej kombinacji nie da sie z tego ulozyc: a) abc, b) aabcb, c) bcaaab, d)abbcaa; Kod 2)komorka pamieci nie zawiera: a)cechy, b)mantysy, c)znaku cechy, d)znaku mantysy; Kod 3)wyrazenie stale nie zawiera: a) operandow mnogosciowych, b)operandow unarnych, c)komentarzy, d)deklaratorow; Kod 4)aby przechowac string "chatka puchatka" nalezy uzyc tablicy zadeklarowanej jako: a) array[0..15] of char, b) array[0..14] of char, c) array[1..15] of char, d) array[1..16] of char; Kod 5)jezeli liczba zmiennoprzecinkowa zajmuje w pamieci 64 bity, to:
a)liczba binarnych cyfr znaczacych jest mniejsza od 64, b)wartosci przechowywane sa z dokladnoscia do 64 cyfr, c)przechowywane wartosci musza byc mniejsze od 2 do potegi 64, d)przechowywane wartosci musza byc wieksze od -2 do potegi 64; |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Są wakacje a ty zadania jak ze szkoły dajesz
![]() AD 4 a) Chyba ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2004 Skąd: Szczecin|Bukowe Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W 4 to a) bo liczy sie spacja i jeszce znak '\0'
Ten post edytował matys 28.07.2004, 12:38:16 -------------------- "Unix is like a vigvam - no windows, no gates, Apache inside"
Warsztat: Windows XP PE | Dreamweaver | Apache 1.3.29 | PHP 4.3.4 | Araneae | MYSQL 4 | Visual Studio | Dev-C++ [b]Programowanie: llllll 40% |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:30 |