![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich
Wybaczcie lamerskie pytanie ale potrzebuje pomocy, chodzi mianowicie o to, że mam prościuteńki skrypcik który wyszukuje określonego ciągu znaków we wskazanym pliku html. Wyglada to tak:
Wszystko fajnie bo działa i nie byłoby kłopotu gdyby adresów do "przejrzenia" było kilka. Sęk w tym, że potrzebuje przejrzeć kilkadziesiąt i tu zaczynają się schody. Chciałby prosić o pomoc jak go zmodyfikować, żeby zmienna $gdzie_szukać była odczytywana z jakiegoś pliku txt z adresami i żeby to wykonywało się w pętli dopóki w pliku txt są adresy. Z góry dziękuję i jeszcze raz przepraszam jeśli pytanie jest zbyt trywialne. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 24 Dołączył: 22.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co robi funkcja file odsyłam do manuala. Powinno wystarczyć, by w pliku txt każdy adres był w nowej linii. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co robi funkcja file odsyłam do manuala. Powinno wystarczyć, by w pliku txt każdy adres był w nowej linii. Dzięki za odpowiedź, ale chyba źle mnie zrozumiałeś. U mnie wyszukiwany ciąg jest bez zmian a zmieniają się adresy. Więc najbardziej mi zależy na tym, żeby $gdzie_szukać pobierać z jakiegoś pliku:) W każdym razie dzieki za dobre chęci:) Ten post edytował peb 23.03.2012, 12:20:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 24 Dołączył: 22.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Racja. Ale to niewiele zmienia. Masz już gotowca, to chyba sobie poradzisz ze zmianą nazwy jednej zmiennej?
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:00 |