![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć wszystkim! Dawno się nie widzieliśmy
![]() Tytułem wstępu: jak wielu programistów korzystam z Pomodoro przez cały czas. Jakby ktoś nie słyszał o tej technice, działa to tak: pracujesz w 25-minutowych blokach z 5-minutowymi przerwami pomiędzy. I co 4 "pomodora" robisz dłuższą, 15-20 minutową przerwę. Niestety wszystkie tajmery na Maka, które widziałem, do tego zastosowania po prostu ssą. Wydaje się to banalne, prosty minutnik, ale gdy korzysta się z tego przez cały czas od dwóch lat, zaczyna to być irytujące. Nie chcę się zbytnio rozpisywać z powodami, ale brakuje minutnika, który by był dobrze zaprojektowany do tego celu, więc napisałem własny ![]() Jeszcze przede mną trochę pracy, a już chciałem chociaż coś pokazać światu, więc zrobiłem małego teasera ![]() link: http://teaser.radexp.pl/ Będę wdzięczny za feedback w dwóch kwestiach:
Dzięki wielkie z góry ![]() -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 11 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Dublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czcionki szeryfowe nie nadaja sie do glownych tresci w dokumentach webowych. Znacznie lepiej czyta sie bezszeryfowe.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie przesadzaj ; )
Przy takich wielkościach jak 20+ px to już raczej nie ma większego znaczenia. Poza tym nie zapominaj, że szeryfy prowadzą wzrok, co w sumie ułatwia czytanie. Co innago, gdybyś napisał, że "zaleca się"... ale od razu, że się nie nadają? hm. @topic Jest miłe dla oka, ale troche ubogie ; ) "Thanks! We'll be in touch." - wysłałem pustą formę. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czcionki szeryfowe nie nadaja sie do glownych tresci w dokumentach webowych. Znacznie lepiej czyta sie bezszeryfowe. Co Ty nie powiesz ![]() Jest miłe dla oka, ale troche ubogie ; ) Dzięki. Ubogi (preferuję określenie "prosty" ![]() ![]() Cytat "Thanks! We'll be in touch." - wysłałem pustą formę. Szkoda, że pustą ![]() O tym wiem, to jest moje czyste lenistwo ![]() Ten post edytował .radex 26.03.2012, 15:03:44 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie korzystam obecnie z jabłka, toteż raczej nie jestem taget'em ; ) No chyba, ze planujesz rowniez wydanie na okienka.
O tam od razu sprawdzanie odpowiedzi, onsubmit="return check()" i
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie korzystam obecnie z jabłka, toteż raczej nie jestem taget'em ; ) No chyba, ze planujesz rowniez wydanie na okienka. Nope, było by to równoznaczne z napisaniem aplikacji od zera ![]() Cytat O tam od razu sprawdzanie odpowiedzi, onsubmit="return check()" i
Odczytanie odpowiedzi serwera jest równie proste ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:14 |