![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki problem chcę pobrać z gumtree z ogłoszeń dane samochodów. Nigdy nie bawiłem się żadnym parserem. Używam PHP Simple HTML DOM Parser, mam taki fragment kodu
I jak odpalę skrypt to pojawia mi się tylk to: Cena Adres Na sprzedaĹź przez Marka Model Rok Kilometry a nie pojawiają mi się dane, nie wiem co źle robię, nie mogę wyciągnąć tych danych które są w samych <td></td> jak cena czy rok itp... tutaj fragment kodu źródłowego z gumtree który chę sparsować
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 24 Dołączył: 22.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Logiczne, że pobiera tylko pierwszą kolumnę, przecież podałeś wyraźnie selektor "td.first_col". Powinieneś szukać bardziej w stylu "tr td + td"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 24 Dołączył: 22.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może warto poczytać pomoc odnośnie biblioteki którą dołączasz, ewentualnie o selektorach css? Poza tym, wypróbowałeś chociaż moje rozwiązanie? Można sporóbować jeszcze użycie tyldy, bądź wyszukiwanie wyłącznie danej tabeli i wierszy, a już w pętli odnaleźć drugą komórkę wiersza...
|
|
|
![]()
|
|
tak jak pisałeś nie działało, ale już sobie poradziłem. Tworzy mi sie tabela z danymi które mnie interesują. Tylko teraz zastanawiam się jak rozwiązać problem z wrzuceniem tego co sparsowałem do bazy danych...
to mój kod:
wynikiem tego jest coś mniej więcej takiego:
Ten post edytował smiesznylolek 22.03.2012, 17:04:24 |
|
|
-zaciakawion- |
![]()
|
Goście ![]() |
Notabene: A regulamin gumtree nic przeciw takim praktykom nie ma??
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 22:01 |