![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym prosić o jakiś przykład formularza, który zawiera dwa pola select i po kliknięciu submit przekazuje dwie zmienne do php. Nie wiem czy dobrze to tłumaczę - przykład mam mniej więcej taki:
i teraz tak - <select name='search'> z tego co widzę, odnosi się do funkcji w pliku website.php (w zaden sposob nie zwiazane chyba z /website/search.php):
ale o ile widzi zmienna $type,$value2 , to zmiennej $value1 nie jestem w stanie wyłapać bo jest nadpisywana przez $value2 jak sądzę. W jaki sposób przesłać z takiego formularza dwie zmienne. Skrypt oparty jest na frameworku kohana jesli to ma znaczenie. Ten post edytował nowy2700 21.03.2012, 21:33:20 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
select musi mieć inną nazwę:
Kod name="nazwa_zmiennej"
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedy nadaje inną nazwę niż "search" to nie przekazuje mi nic Jak to nie przekazuje? Walnij sobie poniższy kod i zobacz czy przekazuje czy nie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
wyrzuciło mi coś takiego : Array ( ) Przed chwilą sprawdzałem i działa. Masz takie zmienne: $_POST['type'], $_POST['plec'], $_POST['wojewodztwo'].
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
to w takim razie nie łapie czegoś innego.
<form action='".url::Base()."index.php/website/search' method='post'> - czyli który plik php? powinien odebrać mi tą zmienną . |
|
|
![]()
|
|
to w takim razie nie łapie czegoś innego. <form action='".url::Base()."index.php/website/search' method='post'> - czyli który plik php? powinien odebrać mi tą zmienną . Formularz masz w pliku A. Przesyłasz dane do pliku B. Więc logiczne, że odbierasz dane w B. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Formularz masz w pliku A. Przesyłasz dane do pliku B. Więc logiczne, że odbierasz dane w B. no ok wiec zakladam ze to plik search.php w tym katalogu do ktorego jest sciezka. a wiec w pliku search.php po wpisaniu tego: echo '<pre>'; print_r($_POST); echo '</pre>'; zwraca mi to: echo ' '; print_r(Array); echo ' '; |
|
|
![]()
|
|
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Nie wiem co Ty tam robisz. W każdym razie u mnie działa tak jak powinno.
http://rysh.tk/forum/nowy.php -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem co Ty tam robisz. W każdym razie u mnie działa tak jak powinno. http://rysh.tk/forum/nowy.php eh, to nic nie wiem stane w tym miejscu pewnie. dzieki za probe pomocy Ten post edytował nowy2700 21.03.2012, 21:49:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:34 |