![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam taki problem: pobieram z pliku linie za pomoca foreach. dla każdej lini tworzę checkbox który ma podawać wartość "1" jeżeli jest zaznaczony. kiedy jednak odczytuje formularz echo wypluwa mi tylko jedną wartość a nie tyle ile jest linijek w pliku. może ktoś rzucić okiem, będę wdzięczny.
odczyt: $c1 pobieram jak wyżej
i daje mi na wyjściu jedną wartość "1" , a nie dla każdej linii. co może być nie tak? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 7 Dołączył: 3.08.2007 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tego co widzę to $c1 się nie zmienia, zatem wynikiem będzie grupa checkboxów o tej samej nazwie, nie dziw się, że dostajesz tylko jedną wartość po przesłaniu formularza, musisz checkboxy tak by tworzyła się z nich tablica :
W powyższym przypadku przy wystąpieniu iluśtam checkboxów i przesłaniu ich za pomocą formularza w odpowiedzi dostaniesz tablicę. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dalej nie chce działać, nie mam juz do tego siły.
przerobiłem to na input type=radio i działa poprawnie, tak to zostawmy. dzieki za pomoc. pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdyby się stosowało wcięcia, inaczej mówiąc formatowało kod
![]()
Ten post edytował jaslanin 21.03.2012, 21:45:59 -------------------- Good luck and happy PHP'ing
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 12:49 |