![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
potrzebuję małej podpowiedzi jak zmodyfikować w takiej linii znajdującej się w pliku .js: var adres = "http://adres.pl"; samą zawartość znajdującą sie cudzysłowiach. Problem w tym, że na różych stronach ta zmienna będzie mieć inna wartość, a chce, żeby osoba miała możliwość jej zmiany bezwzględu na jej zawartość. Z góry dziękuję za pomoc. Ten post edytował dehaes 20.03.2012, 23:23:03 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
zainteresuj się file_get_contents http://php.net/manual/en/function.file-get-contents.php
oraz explode http://php.net/manual/en/function.explode.php Za pomocą explode ( explode("\n", $plik); ) tworzysz tablicę, dzięki której możesz odnieść się do określonej linii w pliku ![]() Ten post edytował toaspzoo 21.03.2012, 19:04:51 -------------------- LS Easter egg < |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 387 Pomógł: 66 Dołączył: 31.03.2005 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już raczej od explode to preg_replace(); ale dla czego nie możesz użyć po prostu javascriptu podkładającego wartość?
-------------------- ..::: Jak pomogłem to kliknij pomógł. Tak rzadko używacie tej opcji :( :::..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
@cudny - to może być niebezpieczne
![]() Ten post edytował toaspzoo 20.03.2012, 23:45:38 -------------------- LS Easter egg < |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 387 Pomógł: 66 Dołączył: 31.03.2005 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() ![]() Wiesz, że to nie zadziała explode('\n', $plik); ![]() Białe znaki muszą być obejmowane w podwójny cudzysłół ![]() ![]() -------------------- ..::: Jak pomogłem to kliknij pomógł. Tak rzadko używacie tej opcji :( :::..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 44 Dołączył: 31.07.2011 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 6 Dołączył: 20.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
to niech nie robi tego w ten sposób. Prościej jest dać zmienną w pliku layoutu, coś w tym stylu: Pisałem przecież o tym: Cytat Grupa: Zarejestrowani Postów: 244 Pomógł: 31 Dołączył: 31.03.2005 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ----- Już raczej od explode to preg_replace(); ale dla czego nie możesz użyć po prostu javascriptu podkładającego wartość? -------------------- ..::: Jak pomogłem to kliknij pomógł. Tak rzadko używacie tej opcji :( :::..
|
|
|
![]()
|
|
@cudny, moja pomyłka
![]() -------------------- LS Easter egg < |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 7 Dołączył: 3.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to niech nie robi tego w ten sposób. Prościej jest dać zmienną w pliku layoutu, coś w tym stylu: chyba raczej: script a nie style ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli wartość tej zmiennej jest zawsze taka sama jak domena na której masz ten skrypt, to nie trzeba kombinować. Wystarczy użyć document.domain
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:59 |