![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 369 Pomógł: 2 Dołączył: 1.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taki kod:
Polaczenie z baza danych jest, do header ;ocation nie dochodzi gdyz pokazuje sie bialy obraz, a zadnego bledu nie ma: nie ma zadnej @ w kodzie, tabela na pewno istnieje. Prosze o pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował Raven1122 20.03.2012, 20:32:06 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 31.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli nie wprowadza ci informacji do bazy to może sprawdź wpierw "echo $sql;" co on chce ci do bazy wprowadzić i spróbuj ręcznie wpisać to query - error z bazy mysql powinien wyjaśnić problem, tak czy inaczej jeżeli `id` masz jako auto_i~ to nie musisz tego wpisywać tak samo w values "0" jest niekonieczne on sam sobie wpisze
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
może tak
tabela xxx ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 369 Pomógł: 2 Dołączył: 1.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie nazwe tabeli tylko zmienilem na forum ;p
echo $sql; nic mi nie pokazuje, a ten kod co dostalem tez zwraca "biala sciane" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Może wklej całość kodu,bo może gdzie indziej problem leży.
A powiedz czy ty przyrównujesz w tym,czy przypisujesz? Cytat $_SESSION['login'] == '$login'; Jak przypisujesz to powinno być: Cytat $_SESSION['login'] = '$login';
Ten post edytował Niktoś 20.03.2012, 21:09:16 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Wydaje się w porządku ,a poprawiłeś to co wyżej napisałem?
|
|
|
![]()
|
|
juz poprawilem ale nic z tego ;p
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 46 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na
I spróbuj na początek każdego ifa dać echo '1'; itp. Np takie coś:
Zobaczysz wtedy gdzie dochodzisz, a gdzie nie. Łatwiej będzie Ci znaleźć błąd. |
|
|
![]()
|
|
Dobra już wiem w czym problem.Podejrzałem strukturę html na twojej stronie i ,chciałbym Ciebie zapytać jak chcesz przesyłać formularz bez tagu <form></form>?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
|
|
|
![]()
|
|
pokazuje tylko 1 |
|
|
![]()
|
|
No to masz już udzieloną przeze mnie odpowiedź.
|
|
|
![]()
|
|
Tyle ze nie bardzo widze tam blad ;p
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 46 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi pokazuje jakoś liczby: 1234.
Nie poprawnie jest przy sprawdzaniu czy emaile są takie same. Daj za echo 4; echo $email.'</br>'.$emailr; |
|
|
![]()
|
|
Niktos, forym sa na www.dancearena.pl/member.php?ref=register, Evinek juz sprawdzam
123mstaniewski@canvar.pl mstaniewski@canvar.pl po dodaniu tego co mowisz evinek |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 5 Dołączył: 19.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na początku skryptu |
|
|
![]()
|
|
123mstaniewski@canvar.pl
mstaniewski@canvar.pl po wpisaniu tego co powyzej, czyli nic ;p |
|
|
![]()
|
|
Według mnie masz błednie zaplanowaną strukturę html.
Masz zdublowane pola input o tych samych atrybutach name,gdzie jedne są w tagu <form> drugie poza: Cytat <input type="text" name="login" class="inputpom" value="Login..." onFocus="if(this.value=='Login...') this.value=''" onBlur="if(this.value=='') this.value='Login...'"/></li> <li><input type="password" name="password" value="Hasło" class="inputpom" onFocus="if(this.value=='Hasło') this.value=''" onBlur="if(this.value=='') this.value='Hasło'"/></li> <li><input type="submit" value="Zaloguj" class="buttonpom"/></li> Z tego co wiem grupować(używać tej samej nazwy w atrybucie name)można w checkboxach ,radiobuttonach. Nad poprawnością tej struktury to niech się także inni wypowiedzą ,bo uważam że to może powodować problemy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 329 Pomógł: 6 Dołączył: 23.11.2011 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 558 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@GoOx przeczytałbyś objawy problemu a nie strzelasz na ślepo
Tak, problemem tutaj jest struktura HTML przez co formularz źle wysyła dane. Musisz ją poprawić. Ot choćby taki kwiatek: <table> <form> ..... Od kiedy w table można coś wstawić? Bo ja jedynie słyszałem, że można wstawić np. tr a nie form... Co zas się tyczy wskazówki: Cytat error_reporting(E_ALL); To może być za mało. Tu jest napisane jak w pełni ma to wyglądać:Temat: Jak poprawnie zada pytanie Wówcza na ekranie dostaniesz masę noticów, częśc z nich wynikać będzie z faktu, że dane postem się nie wysłały, bo masz złą strukture ps: wypełniłeś w ogóle wszystkie pola przed wysłaniem formularza?
Powód edycji: [nospor]:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.09.2025 - 19:19 |