![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam
Jaka może być przyczyna niedziałania tego kodu na serwerze bo w apache działa bez problemu. Nie wyświetlaja się żadne błędy tylko pusta strona. Po załadowania pliku upload_image.php daje nazwe zdjęcia i lokalizacje daje wyślij powinno przejść przez check_image.php i wyświetlić się zdjęce w showimage.php . Gdzie tkwi błąd? upload_image.php
check_image.php
showimage.php
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 2 Dołączył: 2.03.2012 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%)
|
A czy na serwerze gdzieś w katalogach są te pliki?
Ja osobiście odwoływał bym się do katalogi ./min/ |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 76 Dołączył: 27.12.2011 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%)
|
Chyba sobie kpisz. Przecież w taki sposób nie umieścisz nic na serwerze FTP! Po za tym dodając plik próbujesz go umieścić na serwerze FTP, a odczytać z lokalnego folderu. LOL.
Czytaj to. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
To w takim razie jaką ścieżkę dać żeby nie przez ftp dodawać tylko przez serwer? Jakie linijki mam pozmieniać mam server na friko.pl założyłem tam dla testów i ugrzązłem na samym początku. Miałem nadzieje że zmienię tylko w check_image.php linijke ze ścieżka gdzie ma umieszczać zdjęcie, a tu nic nie działa zdjęcie sie nie dodaje i do bazy też nic się nie dodaje. Może mnie troche oświecicie bo kombinowałem już na rużne sposoby a jak czytam inne uploady które znalazłem tu na forum i w google to i tak nie wiem co i jak.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 561 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 |
No przecież ci podano. Do wrzucania czegoś na ftp masz użyć biblioteki ftp
http://php.net/manual/pl/book.ftp.php |
|
|