![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 3 Dołączył: 29.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Wykonałem oto taki skrypt do upload-u plików na serwer. Działanie: wpierw wybieramy z listy rozwijanej katalog, do którego ma trafić plik/zdjęcie, a potem wybieramy wybrany przez nas plik/zdjęcie Problem polega na tym iż nie wiem jak przerobić skrypt by było można wybrać/zaznaczyć większą liczbę plików (chodzi o możliwość wysyłania większej ilości plików jednocześnie na serwer).
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 387 Pomógł: 66 Dołączył: 31.03.2005 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Standardowy HTML nie ma takiej możliwości, istnieje taka opcja przy użyciu flash, albo jeśli nie chcesz używać flash'a (ja np. nie używam) to można sobie to zrobić javascript'owo poprzez wywołanie ukrytego ifram'a, ale nie zaznaczysz wielu plików, tylko po kolei będzie trzeba je dodawać.
Poszukaj w googlach, są gotowe skrypty -------------------- ..::: Jak pomogłem to kliknij pomógł. Tak rzadko używacie tej opcji :( :::..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak chcesz miec okno multiselect, to flash chyba tylko zostaje,
a jak pojedynczy wobor, to... łap: http://php.net/manual/en/features.file-upload.multiple.php -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 03:00 |