![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 10 Dołączył: 8.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem. Mam klasę
i teraz czy da się robić coś by to ECHO wypisało się dopiero przy wypsaniu zmiennej w taki sposób.
Proszę o pomoc czy tak się w ogóle da? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 14 Dołączył: 8.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- "The first 90 percent of the code accounts for the first 90 percent of the development time. The remaining 10 percent of the code accounts for the other 90 percent of the development time."
Tom Cargill, Bell Labs |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 10 Dołączył: 8.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Dzięki za tak szybką odpowiedź. Prawie działa ![]() Problem pojawia się krytyczny niestety ![]() Catchable fatal error: Method Login::__toString() must return a string value in D:\[...] Czy można coś z tym zrobić? Czy może inną metodą? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 44 Dołączył: 31.07.2011 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Plik CONTROLLER INDEX
PLIK VIEW INDEX
PLIK CONTROLLER LOGOWANIA
PLIK VIEW LOGOWANIA
Ten post edytował KotWButach 19.03.2012, 23:10:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Kod $loginModule = View::renderOther('controllers', 'login'); // tutaj toString() $this->data = new $loginModule; // Przypisanie do DATA celem ulatwienia dla render; To w ogole nie ma sensu, po co ci tam new skoro zwraca string? btw: nie mowiac juz o reszcie Ten post edytował marcio 20.03.2012, 01:22:19 -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
Gdyby wszystko działało to bym nie pisał przecież tutaj. Napisałeś tylko że coś jest bez sensu i tyle...
Co do new to z zasady że __constructor nie musi być pusty i raczej nigdy nie będzie. Ale jakoś musze przekazać View że coś należy wypisać. Orzeszekk podpowiedział mi about toString i zaczołem koło tego kombinować może to trzeba inaczej? Nie wiem dlatego proszę was o pomoc. Bo to że mi nie działa to ja widzę hlip hlip. ![]() ps by daleko nie szukać Przem4S zrobił coś podobnego i pozwolilem sobie załadować tutaj ten kodzik
tylko nie wiem co jak to jest zrobione ze działa? oczywiście on ma inny problem niż ja Temat: Zagadnienie co do wzorca MVC a wiec jak to jest że ten fragment nie powoduje wyswietlenia sie zawartosci a dopiero $var to robi
ale mysle ze ten kodzik z zasady robi cos zbliżonego do mojego kodu w zamyśle. Ten post edytował KotWButach 20.03.2012, 02:23:05 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Poczytaj o extract() lub ewentualnie o nadpisaniu zmiennych za pomoca "$$zmienna".
Cytat Gdyby wszystko działało to bym nie pisał przecież tutaj. Napisałeś tylko że coś jest bez sensu i tyle... Poprostu w zmiennej $loginModulue masz string prawda?Wiec jaki jest sens tego: Kod $this->data = new $loginModule; Te new nie ma tam prawa bytu, uzywa sie je gdy tworzy sie obiekt, a ty w zmiennej $loginModule masz string wiec robisz normalne przypisanie wartosci. Wejdz w dzial "gotowe klasy" i poszukaj tam klas do renderowania template'ow czy widokow przeanalizuj i bedziesz wiedzial jak to dziala bo poki co zadajesz zbyt ogolne pytania. -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:05 |