![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki błąd, mam połączenie z bazą, zrobiony formularz (niżej podany kod), i po wypełnieniu danych, nie zapisuje ich w mysql. Co może być nie tak?
A struktura tej bazy wygląda tak:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapewne dlatego, że nie masz ustawionego $_GET['id'] formularz idzie na vprofil. I skrypt zatrzymuję ci się na tym ifie:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Za bardzo nie znam sie na PHP
![]() Jak tak sie zrobi to będzie działało że zapisywało będzie? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 21 Dołączył: 10.06.2011 Skąd: Głogów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po co ty to zmieniałeś lol, jakiś czas temu zrobiłem ci ten kodzik to na mus musiałeś znowu to wstawić lol
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=19...mp;#entry949043 tam wystarczyło by tylko dodać jeden nawias do ifa Ten post edytował jackraymund 19.03.2012, 19:38:09 -------------------- Wykonuje zlecenia na pobieranie danych ze stron i różne boty.
|
|
|
![]()
|
|
No tak, ale był błąd w bazie. Również nie zapisywało tego w bazie
![]() Co tu może być problemem? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 21 Dołączył: 10.06.2011 Skąd: Głogów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niema pola id
-------------------- Wykonuje zlecenia na pobieranie danych ze stron i różne boty.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A powiedz jak wygląda link do strony chodzi mi o parametr id.
|
|
|
![]()
|
|
ID to jest kolumna "gracz"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A masz go w URL?Ja widzę metodę post,a ty getem coś skrobiesz.A co to właściwie za tworek?
Cytat $_GET['id'] = (int)$_GET['id'];
Ten post edytował Niktoś 19.03.2012, 19:48:55 |
|
|
![]()
|
|
To może innaczej
![]() Będzie łatwiej jak udostępnie Wam plik rejestracji, ponieważ ja tego nie robiłem i sie za bardzo nie orientuje.
Część druga pliku rejestracji:
Byłby ktoś w stanie pomóc?? Jakoś się odwdzięcze |
|
|
![]()
|
|
A możesz to na live puścić?Chciałbym się dowiedzieć jak budowane są linki,bo w tym skrypcie nie widze innych parametrów jak paramter akcja a ty się odwołujesz do tablicy GET np:
$kod = htmlspecialchars(stripslashes(trim($_GET["kod"])). $_GET['id'] = (int)$_GET['id']; PS.Dla mnie ten formularz jest strasznie nie czytelny,istne spagetti,trudno rozeznać o co w nim chodzi.Zastanów się dobrze nad napisaniem nowego ,albo daj to komuś do poprawy w ramach jakiejś kary. |
|
|
![]()
|
|
Wiem że ten formularz jest nie bardzo czytelnny.
Potrzebuje kogoś kto, pomoże stworzyć nowy który będzie działał. Ja nie ogarniam zbytnio PHP. Dla kogoś kto umie to kilka minut. Prosze o pomoc |
|
|
![]()
|
|
Trening czyni mistrza ,a jak Jesteś zbyt leniwy to do działu oferty.Ja też wszystkiego nie wiem ale uczę się.Zacznij od czegoś prostszego.Od prostego formularza rejestracji bez recaptchy, bez walidacji.
Potem stwórz stronę logowania też w jak najprostszej formie.Jak zbaczysz ,że jest dobra i zaczaisz o co chodzi to dodawaj kolejne element np.walidację czy system odzyskiwania hasła.Nie od razu Rzym zbudowano.A jak nie chcesz się uczyć ,a chcesz Mieć tą stronkę to musisz Komuś zapłacić , bo czas to pieniądz.Może Cie to zmotywuje. Ten post edytował Niktoś 19.03.2012, 20:42:28 |
|
|
![]()
|
|
uczę sie małymi kroczkami
![]() Ale ten formularz potrzebuje na dzisiaj ![]() Od rana siedze na internecie, ucząc sie z tutków itp, i nie wiem jak to zrobić zeby zapisywało poprawnie. Już mnie oczy bolą od monitora. |
|
|
![]()
|
|
Co Ci po tym formularzu jak nie będziesz wiedział o co chodzi.Weź poszukaj jakiś formularz w najprostszej formie na google , puść go u siebie na kompie i zobacz jak to działa.
Ten post edytował Niktoś 19.03.2012, 20:46:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@bartekm1 masz już konto na forum to z niego korzystaj!
Na nowym koncie robisz dokładnie te same przewinienia co na starym. Nie dość że zakładasz nowe konto to nadodatek nie wyciągasz żadnych wniosków z błędów pierwszego. Myślisz, że to przejdzie? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:35 |