![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 12 Dołączył: 15.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Tworzę menu tzw. lavalamp. Działa ono w obrębie jednej strony na kotwicach. Chce jednak, żeby po najechaniu na daną pozycję w menu przechodziło do kotwicy. Mam też plugin który zapewnia mi płynne przechodzenie po stronie po klikaniu na kotwice. Podsumowując: Wszystko działa gdy kliknę taki link: <a href="#home">Home</a> A gdy najadę na taki link: <a href="#home" onmouseover="window.location.hash='#home'">Home</a> Otrzymuję "szarpnięcie" to znaczy strona pojawia się w miejscu które mnie interesuje natomiast bez efektu przewijania. Da się zrobić tak aby po najechaniu na link aktywować ten link a nie podmieniać URL? -------------------- Pomogłem? Kliknij POMÓGŁ
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast onmouseover="window.location.hash='#home'", wstawić funkcję, która Ci odpowiednio przesunie stronę - patrz manual do pluginu.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 12 Dołączył: 15.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak wygląda ten plugin. Niestety nie wiem za bardzo jak wybrać napisać ten onmouseover. Będę hiperwdzięczny za pomoc.
Ten post edytował spokoloko123 19.03.2012, 19:04:24 -------------------- Pomogłem? Kliknij POMÓGŁ
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz w manualu co robi scrollToIt i zrób to sam
![]() I jak Ci nie wyjdzie to pokaż jak próbowałeś i umieść link do skryptu. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Spróbowałem wielu opcji i nic. Efekt podobny do poprzedniego (szarpnięcie) uzyskałem wywołując funkcję scroll(target). Napisałem nawet własną do pluginu
Ale nie działa. Manuala nie znalazłem. Jest tylko http://lab.centralscrutinizer.it/the-tiny-scrollings/ Powracam do pytania: Da się zrobić tak aby po najechaniu na link aktywować ten link a nie podmieniać URL? Ten post edytował spokoloko123 19.03.2012, 20:08:26 -------------------- Pomogłem? Kliknij POMÓGŁ
|
|
|
![]()
|
|
Zamień link na: <a href="#home">Home</a> i w kodzie skryptu, który podałeś zamień w 21 linii click na mouseover
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Powiem tyle: Szkoda, że można dać tylko jedno pomógł. Wielkie dzięki
![]() -------------------- Pomogłem? Kliknij POMÓGŁ
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:35 |