![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 28.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Posiadam tabelę w mysql z danymi rozmiar i pwaga(waga procentowa).
Chciałem wstawić dane z php do skryptu html. Zrobiłem coś takiego, lecz nie działa:
Tutaj podaję linka do przykładu jak powinny być zapisane dane w skrypcie: http://code.google.com/intl/pl/apis/chart/...uick_start.html Proszę o podpowiedzi jak powinienem postąpić. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Chciałem wstawić dane z php do skryptu html Super, ale gdzie wstawiasz coś z php do html? Patrze i patrze i nic takiego nie widzę.edit: by coś pluć do html to trzeba robic echo nie: $asd[''] ='[\''.$wysz['rozmiar'].'\', '.$wysz['pwaga'].'],<br/>'; a: echo '[\''.$wysz['rozmiar'].'\', '.$wysz['pwaga'].'],<br/>'; I te BR na koncu jest totalnie zbedne. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 28.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tfuuu...
nie skryptu html, a sktyptu js... W podanym przykładzie podałem miejsce gdzie mają być wstawione dane w skrypcie js, mianowicie:
Dane muszą być zapisane w formacie: ['info1', wartość1], ['info2', wartosc2], itd itd czyli np: ['Mushrooms', 3], ['Onions', 1], ['Olives', 1], ['Zucchini', 1], ['Pepperoni', 2] czyli w moim przypadku: ['Rozmiar 0-60', 0.30], ['Rozmiar 60-65', 2.06], ['Rozmiar 65-70', 9.21], ['Rozmiar 70-75', 23.92], ['Rozmiar 75-80', 31.64], ['Rozmiar 80-85', 20.96], ['Rozmiar 85-90', 9.09], ['Rozmiar 90-95', 2.42], ['Rozmiar 95+', 0.32], stąd funkcja:
gdy przerobię ją na np:
otrzymuję prawidłowe wartości w echo. Mam po prostu problem jak wywołać je w zamiast ['Mushrooms', 3], ['Onions', 1], ['Olives', 1], ['Zucchini', 1], ['Pepperoni', 2] w:
Może teraz troszkę rozjaśniłem ;] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Może teraz troszkę rozjaśniłem Nic nie rozjaśniłeś. Ja od samego początku wiedziałem co chcesz zrobić. A js to nadal "HTML".Napisałem ci co masz poprawić w pierwszym kodzie. Nic dodać, nic ująć. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 24 Dołączył: 22.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chcesz mieć czytelny kod po wypluciu, użyj "\n" zamiast <br>. <br/> jest przecież tagiem html, więc nie możesz go umieszczać w javascript.
|
|
|
![]()
|
|
Poprawiłem kod, podczas wywołania funkcji na początku pięknie wyświetla, lecz wykresu jak nie było, tak nie ma. Co robię źle? Proszę o rady.
Obecnie kod wygląda tak:
edit: Szkodziło <br/>. Nie jest ono zbędne, a szkodzi. Dobra, dzięki za pomoc :] Ten post edytował mateoosh_tar 19.03.2012, 14:41:39 |
|
|
![]()
|
|
Cytat Nie jest ono zbędne, a szkodzi. Jest to dla mnie niepojęte jak osoby, które dopiero raczkują upierają się przy swoich błędnych teoriach.Napisałem ci od razu, że BR ma nie być. Nie usunales. Napisalem ci drugi raz to łaskawie usunąłeś ale nadal twierdzisz ze br nie jest zbedne...... Jest. Jak nie rozumiesz składni js to się nie kłóć w tak podstawowych sprawach a posłuchaj co starsi mówią... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Rozumiem, nie bulwersuj się. Widzę różnicę między zbędne, a przeszkadzające. Pozostawiłem je, aby przy echo wynik ładnie wyglądał.
Tak, raczkuję, ale mam pełno zapału do nauki. Wiele problemów rozwiązałem sam, a tutaj przez głupie <br/> sobie nie radziłem. Po prostu 1szy raz spotykam się z js. A teraz następne lamerskie pytanie:
dlaczego wyrzuca mi błąd?: Kod BĹÄ
d zapytania: Incorrect table name '' zapewne coś powaliłem z ' " { bądź . I za takie coś zrozumiem jak mnie pojedziecie po całości, bo to naprawde już są podstawy... Ten post edytował mateoosh_tar 19.03.2012, 16:59:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 21 Dołączył: 10.06.2011 Skąd: Głogów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
twoja tabelka nazywa się
raporty47_7_4_11_1 ? z tego co widze to powinna się nazywać raporty.47_7_4_11_1
kropką tylko łączysz zmienna ze stringiem Ten post edytował jackraymund 19.03.2012, 17:21:15 -------------------- Wykonuje zlecenia na pobieranie danych ze stron i różne boty.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat a tutaj przez głupie <br/> sobie nie radziłem. Po prostu 1szy raz spotykam się z js. Nie radziłeś sobie przez:1) brak echo - nieumiejętność skakania między php a html/js 2) br 3) niesłuchanie bardziej doświadczonych. Nieznajmośc danej tematyki nie jest tu wytłumaczeniem. Wręcz przeciwnie, powinienies bardziej przykładać się do tego co ci piszą, skoro nie znasz sie na danej rzeczy Co do kolejnego problemu: poczytaj o zasięgu zmiennych. Manual php bardzo ładnie to opisuje. I włącz wkońcu wyświetlanie wszystkich błędów - będziesz je widział czarno na białym na ekranie monitora. Temat: Jak poprawnie zada pytanie
Powód edycji: [nospor]:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 02:15 |