![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 11 Dołączył: 5.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po wydaniu komendy: php app/console generate:doctrine:crud --entity=AcmeNAZWABundle:TABELAEntity
Symfony wygenerował mi \Resources\config folder 'routing' a w nim plik z TABELA.yml routingiem dla danej tabeli, ale nie czyta mi tych wpisów, muszę je przenieść do standardowego pliku routing.yml - co mam zrobić żeby wpisy z wygenerowanego pliku TABELA.yml także były czytane? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po wydaniu komendy: php app/console generate:doctrine:crud --entity=AcmeNAZWABundle:TABELAEntity Symfony wygenerował mi \Resources\config folder 'routing' a w nim plik z TABELA.yml routingiem dla danej tabeli, ale nie czyta mi tych wpisów, muszę je przenieść do standardowego pliku routing.yml - co mam zrobić żeby wpisy z wygenerowanego pliku TABELA.yml także były czytane? Musisz wygenerowany plik zaimportować w swoim głównym pliku app/config/routing.yml Prawdopodobnie musisz dodać u siebie: Ale prawie na pewno nie wyczyściłeś cache i stąd problem. Spróbuj najpierw wyczyścić cache. Usuń zawartość katalogu app/cache (katalog zostaw na miejscu). Pamiętaj, że cache środowiska produkcyjnego musisz sam odświeżać po zmianach. Więcej o routingu: http://symfony.com/doc/current/quick_tour/...re.html#routing, http://symfony.com/doc/current/book/routing.html |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 11 Dołączył: 5.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W głównym routing.yml mam tylko:
A powinno być w zwiazku z tym jeszcze: "@AcmeStronaBundle\Resources\config\routing\kategorie.yml" - tylko nie wiem jak mam to dodać, po przecinku, w nawiasie czy jak do tej pierwszej? Ten post edytował wiewiorek 19.03.2012, 16:20:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 395 Pomógł: 80 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do pliku Resources/config/routing.yml zaimportuj Resources/config/routing/kategorie.yml, wtedy będziesz otrzymasz coś w rodzaju drzewka gdzie najniżej będą reguły dotyczące kategorii, wyżej twojej paczki a najwyżej globalne reguły.
Nie musisz wszystkiego bezpośrednio wrzucać do "globalnego" pliku routing, najlepiej gdyby był on jak najmniejszy a poszczególne reguły powinny być rozdzielone na poziomy. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
To nie jest odpowiedź na moje pytanie. Czy mam to zrobić tak:
może tak:
czy jak? Ten post edytował wiewiorek 19.03.2012, 16:58:48 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 16 Dołączył: 24.07.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w app/config/routing.yml
w src/Acme/NazwaBundle/Resources/config/routing.yml
Wszystko jest opisane tutaj http://symfony.com/doc/current/book/routing.html |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 07:15 |