![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 788 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
mam taki plik: http://www.udanewakacje.net/maz.txt (specjalnie go nie przekopiowywałem ze względu na dziwne jego kodowanie, DOS mazovia). Chciałbym go w jakiś sposób przerzucić przez PHP do bazy MySQL, ale też przekonwertować na np. UTF8 (chce zrobić sobie aplikację internetową w oparciu o takie pliki właśnie przerzucone do bazy). Próbowałem 4 dni z tym, różnymi programami itp i nic nie pomogło... ![]() Mam te pliczki jeszcze w kodowaniu (także DOSowym) w stronie kodowej 437, latin, cyfromat, ascii.... Macie może jakiś pomysł? Da się to jakoś w PHP zrobić? Mogę udostępnić pozostałe pliczki do podglądu... Bardzo proszę o pomoc ![]() ![]() Norhwest |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 21 Dołączył: 10.06.2011 Skąd: Głogów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może list i explode?
-------------------- Wykonuje zlecenia na pobieranie danych ze stron i różne boty.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 788 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
tylko co z kodowaniem? Tam nie ma w ogóle polskich znaków, są jakby spacje/taby
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 307 Pomógł: 37 Dołączył: 9.11.2010 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak dla mnie to jest po prostu błędnie kodowany plik przez co polskie znaki nie istnieją, nawet pod edytorem widoczne są jako spacje i taby więc to nie jest żaden specjalny element kodowania.
EDIT: Ale jeżeli masz jakąs poprawnie kodowaną wersję tego pliku to najlepsze było by Kod LOAD DATA INFILE można w ten sposób bardzo szybko i łatwo wrzucać ogromne ilości wierszy z plików, co przy pojedynczych insertach zabiło by bazę. Do Twoich potrzeb wydaje się idealne.
Ten post edytował Uriziel01 18.03.2012, 16:17:33 |
|
|
![]()
|
|
kurcze :/ a da się sprawdzić czy ten plik jest ok? TO jest export z DOS'a...
Mam jeszcze Latain: udanewakacje.net/latin.txt itp... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 01:35 |