![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy mógłby ktoś pomóc w zrobieniu pewnej rzeczy w php? Więc tak Mam taki kod:
Kod ten znajduje się w pliku zmienna.php Teraz moje pytanie. Jak zrobić, aby w innym pliku po wpisaniu do pola formularza wartości"drugi tekst" do pliku zmienna.php do zmiennej $zmienna dodalo się taki kod <div>drugi tekst</div> ? Całość miałaby Wyglądać tak:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Good luck and happy PHP'ing
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Wyjaśnij nam proszę, dlaczego pominąłeś rozdział "Zapis do pliku" w kursie PHP?
-------------------- |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
<form method="post" action="zmienna.php">
<input name="nazwa" type="text" value="" /> <input type="submit" value="Wyslij" /> </form> robisz taki formularz, a w zmienna.php robisz tak } <? if (isset($_POST['nazwa']) { $aha= $_POST['nazwa']; $zmienna = '<div>pierwszy tekst</div><div>.$aha.</div> } ?> oto co chodzi? czy chodzi ci o stale dopisanie do pliku? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale o co Tobie chodzi, bo nie wiemy co chcesz zrobić,
ja pomyślałem że chcesz uzupełnić formularz i by na drugiej stronie pokazała się jakaś wyliczona/wygenerowania wartość, @wookieb pomyślał że chcesz wygenerować jakiś kod html i zapisać go do drugiego pliku. A więc co to ma robić? -------------------- Good luck and happy PHP'ing
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 44 Dołączył: 31.07.2011 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 84 Dołączył: 27.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja chyba wiem o co mu chodzi
![]()
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 04:27 |