![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Przy połączeniu Slideshow i Lightbox-a tak jak poniżej:
galeria działa w następujący sposób: - w okienku głównym przeskakuje mi zdjęcie które mogę kliknąć aby wyświetlić je w powiększeniu (czyli standardowo przyciemni ekran i powiększy mi do normalnych rozmiarów fotkę) - w okienku z miniaturami przeskakują miniatury, natomiast po kliknięciu którejś z nich w okienku głównym pojawia się zdjęcie odpowiadające klikniętej miniaturce To co chcę zmienić to żeby po kliknięciu w miniaturkę uruchomił się lightbox i otworzyło się zdjęcie w jego oknie. Trochę przyjrzałem się obu skryptom i rozwiązanie widzę w ten sposób: - w funkcji odpowiedzialnej za wykonanie czynności po kliknięciu w miniaturkę CODE 'click': function(i){ this.go(i); return false; }.pass(i, this), wskazał bym funkcję z lightboxa CODE click:function(D) { if(this.options.descriptions!=false) { this.options.descriptions.each(function(F,E) { if(F.hasClass(D.id)) { this.linkLoc=E } }, this) } if(D.rel.length==8) { return this.show(D.href,D.title) }var C,B,A=[]; this.anchors.each(function(E) { if(E.rel==D.rel) { for(C=0;C<A.length;C++) { if(A[C][0]==E.href){break} } if(C==A.length) { A.push([E.href,E.title]); if(E.href==D.href){B=C} } } }, this); return this.open(A,B) }, odpowiedzialną za wyskoczenie okienka ze zdjęciem. Problem w tym, iż nie bardzo wiem jak wskazać funkcję z innego pliku i czy jest to w ogóle możliwe w tym wypadku. Aha. Jako iż nie umiem samego JS nie mam pewności czy wymienione prze zemnie funkcje wykonują czynności które opisałem. Programowałem trochę w innych językach (c#) i tylko w niewielkim stopniu rozumiem kod z JS. Link do js.zip |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:48 |